Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΥΧΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΑΙ

Ο γυναικείος πόνος συχνά παραβλέπεται

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι γυναίκες υποφέρουν συχνά άσκοπα με αναποτελεσματική και ενδεχομένως επιβλαβή αντιμετώπιση του πόνου τους 

Παρά την ποικιλία αποτελεσματικών θεραπειών και γιατρών που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση του πόνου, οι γυναίκες υποφέρουν συχνά άσκοπα από παθήσεις που κυμαίνονται από πόνους στην πλάτη μέχρι τους σοβαρούς πόνους που προκύπτουν μετά από χειρουργική επέμβαση για καρκίνο.
 Παράλληλα, τα φάρματα που τους δίνονται για την αντιμετώπιση του πόνου τους μπορεί να είναι από αναποτελεσματικά μέχρι επιβλαβή, όπως ισχυρίζεται μια έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Αναισθησιολόγων της (ΑSA).

   H ASA διεξήγαγε μια επισκόπηση της βιβλιογραφίας που σχετίζεται με τις γυναίκες και τον πόνο για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση γύρω από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές για τον έλεγχο του οξύ αλλά και του χρόνιου πόνου, ώστε να επιλέγεται από τους γιατρούς η καταλληλότερη θεραπεία.
 Μεταξύ άλλων η μελέτη έδειξε ότι διορθωτικά μέτρα όπως η γιόγκα έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικά για διάφορους τύπους πόνου, ότι τα οπιοειδή χρησιμοποιούνται συχνά με ακατάλληλο τρόπο, και ότι το είδος της αναισθησίας που χρησιμοποιείται για τις χειρουργικές επεμβάσεις του καρκίνου του μαστού μπορεί να επηρεάσει το πόσο γρήγορα μπορεί να ανακάμψει μια γυναίκα.

   Η Donna-Ann Thomas, μέλος της επιτροπής ASA για την Αλγολογία, βλέπει συχνά γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά για χρόνια από πόνους στην πλάτη μετά από τοκετό ή από χρόνιο πόνο μετά από χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του μαστού.

   «Δεν μπορώ να μετρήσω τον αριθμό των γυναικών που τους έχουν πει ότι πρέπει να μάθουν να ζουν με τον πόνο», είπε η Thomas.
 Πολλές υποφέρουν από ισχιαλγία, ένα είδος πόνου της πλάτης που εμφανίζεται στο πόδι. «Ραγίζει η καρδιά μου επειδή πολλές από αυτές τις γυναίκες υποφέρουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι γυναίκες, ιδίως οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, είναι λιγότερο πιθανό να μιλήσουν και να αναζητήσουν θεραπεία για τον πόνο τους.»

   Ένας άλλος κοινός τύπους πόνου που παρουσιάζεται στις γυναίκες είναι μετά την επέμβαση καρκίνου του μαστού.
 «Όταν κάποιος πονάει μετά από ακρωτηριασμό η αντιμετώπιση είναι άμεση και σαφής, αλλά συχνά παραβλέπεται όταν μια γυναίκα υποφέρει μετά από μαστεκτομή, και υποφέρει πραγματικά χωρίς λόγο», είπε η Thomas. 



Πηγή:www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...