Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ;

Είδος πολυτελείας τα προφυλακτικά στη Βενεζουέλα -Ενα κουτί κοστίζει 755 δολάρια
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κάτοικοι της Βενεζουέλας σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα. Περιμένουν τη σειρά τους για να αγοράσουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Τώρα, είναι αναγκασμένοι να το κάνουν αυτό ακόμη και για τα προφυλακτικά, που έχουν εξαφανιστεί και όποιος τα βρίσκει, δεν μπορεί να τα αγοράσει.
«Η χώρα είναι σε τέτοια χάλια που πρέπει να περιμένουμε στην ουρά για να κάνουμε σεξ», είπε ο  Γιόναταν Μοντίγια, 31χρονος διαφημιστής, μιλώντας στο Bloomberg. Η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου χειροτέρεψε τις ελλείψεις σε προϊόντα στη χώρα, από πάνες μωρών μέχρι αποσμητικά. Η Βενεζουέλα εισάγει τα περισσότερα αγαθά που καταναλώνει, ενώ οι εξαγωγές αργού πετρελαίου αποτελούν το 95% των κερδών της σε ξένο συνάλλαγμα. Κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει αν δεν ανακάμψει η τιμή του πετρελαίου.
Σε ιστοσελίδα δημοπρασιών, την οποία χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας για να αγοράσουν είδη που είναι σε έλλειψη, ένα πακέτο 36 προφυλακτικών κοστίζει 755 δολάρια, σχεδόν όσο ο μέσος μισθός στη χώρα. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς τις δραματικές προεκτάσεις που έχει αυτό το φαινόμενο στη Βενεζουέλα, που έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μετάδοσης HIV και σε εφηβικές εγκυμοσύνες στη Νότια Αμερική, ενώ η άμβλωση είναι παράνομη.
«Χωρίς προφυλακτικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αυτή η έλλειψη απειλεί όλα τα προγράμματα στα οποία έχουμε δουλέψει το προηγούμενο διάστημα», προειδοποιεί ο Γιόναταν Ροντρίγκεζ, επικεφαλής μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την αντιμετώπιση του HIV.
Πέρα από τα προφυλακτικά, επίσης σε χαμηλά επίπεδα είναι τα αντισυλληπτικά, αλλά και αντιρετροϊκά φάρμακα για τον HIV


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...