Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΟΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΝΙΑ 3.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Η εκκλησία που δεν έχει εικόνες, αλλά κόκαλα και κρανία 3.000 ανθρώπων [εικόνες]
Η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου στην πόλη Czermna της Πολωνίας, είναι διαφορετική απ όλες τις άλλες.
Τα εξωτερικά της γνωρίσματα δεν διαφέρουν από αυτά των περισσότερων εκκλησιών. Λιτή διακόσμηση και  μια όμορφη στέγη. Ανοίγοντας, όμως την πόρτα τίποτα δεν θυμίζει... οίκο του Θεού.
Αντί για εικονογραφίες, τους τοίχους και τα ταβάνια κοσμούν οστά και νεκροκεφαλές, γι αυτό και είναι γνωστό ως Kaplica Czaszek, δηλαδή το εκκλησάκι των κρανίων.
Η εκκλησία χρονολογείται από το 1776, όταν και ιδρύθηκε από έναν ιερά εν ονόματι Vaslav Tomaszek. Ο ιερέας, λοιπόν, αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει τόσο ως κανονική εκκλησία όσο και ως μαζικό τάφο.
Τα οστά προέρχονται από τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους, οι οποίοι πέθαναν είτε κατά την διάρκεια πολέμων είτε από επιδημίες. Από το 1776 έως το 1804, ο Tomaszek συνέλεξε τα οστά, τα έπλυνε και τα τοποθέτησε με ιδιαίτερη προσοχή στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας μέχρι να καλυφθεί τελείως.
Όλο αυτό το εγχείρημα έγινε ώστε να αποδοθεί τιμή στους νεκρούς, που πέθαναν εξαιτίας της βίας και των λοιμών, αλλά και να θυμίζει στους ζωντανούς πως κάποια μέρα θα αποβιώσουν.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/l

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...