Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ

Το πραγματικό τίμημα του χρυσού στην Κίνα: Πρώην εργαζόμενοι στα ορυχεία ζουν με κατεστραμμένα πνευμόνια [εικόνες]
Ο χρυσός είναι πολύτιμο μέταλλο που στηρίζει αρκετές μεγάλες οικονομίες. Η τραγική ειρωνεία ωστόσο είναι ότι αυτοί που τον παραλαμβάνουν, δεν γνωρίζουν το πραγματικό του κόστος, που μετριέται σε ανθρώπινες ζωές.
O φωτογράφος του National Geographic Σιμ Τσι Γιν, επισκέφθηκε την Κίνα, σχεδόν 25 χρόνια μετά την «χρυσή» εποχή της, για να καταγράψει τι επιπτώσεις είχε στους εργαζόμενους των χρυσορυχείων η σκληρή δουλειά.
Κάποτε αγρότες, αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν μαζικά στα τέλη της δεκαετίας του 1990 για να εργαστούν στα ορυχεία χρυσού, που τροφοδότησαν την οικονομική άνθηση της Κίνας τις τελευταίες δεκαετίες. Εσκαβαν βαθιά μέσα στα βουνά για θησαυρούς. Χρόνια αργότερα, επέστρεψαν με πυριτίαση, μία σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων και τώρα αργοπεθαίνουν βασανιστικά στα σπίτια τους.
Αυτό είναι το αόρατο κόστος της εξόρυξης χρυσού στην Κίνα, την κορυφαία παραγωγό χρυσού του κόσμου. Στην Κίνα, η πυριτίαση θεωρείται μια μορφή πνευμονοκονίασης, η οποία επηρεάζει περίπου 6.000.000 εργαζομένων που μοχθούν σε ορυχεία χρυσού, άνθρακα, ή αργύρου και σε εργοστάσια επεξεργασίας πολύτιμων λίθων. Θεωρείται η πιο διαδεδομένη επαγγελματική ασθένεια της χώρας.
Αυτό που δεν καταγράφεται στα στατιστικά στοιχεία, είναι οι αργοί θάνατοι των μεταλλωρύχων. Οι άνδρες αργοπεθαίνουν και οι πνεύμονές τους σταδιακά πληγιάζουν και σκληραίνουν από τη σκόνη που ανέπνεαν χρόνια νωρίτερα.
Η νόσος είναι μη αναστρέψιμη και η μεταμόσχευση πνεύμονα είναι η μόνη γνωστή θεραπεία, αλλά μπορεί να αποφευχθεί με προστατευτικό εξοπλισμό και καλό αερισμό κατά τις ανασκαφές. Δυστυχώς τα περισσότερα ορυχεία της Κίνας δεν τηρούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για κάτι τέτοιο.
Τα τελευταία χρόνια, οι συνθήκες εξόρυξης έχουν βελτιωθεί, αλλά εδώ στην αγροτική Κίνα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εντοπίσουν καν τους ιδιοκτήτες των ορυχείων για την κάλυψη των ιατρικών λογαριασμών και δεν παίρνουν θεραπεία μέχρι να είναι πολύ αργά, ενώ αρκετοί αυτοκτονούν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα έξοδα περίθαλψης.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...