Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑ ΑΤΜ

Κλειστές οι τράπεζες ως και μια ημέρα μετά το δημοψήφισμα 
Υπουργός της κυβέρνησης: Τα ΑΤΜ θα είναι ανοιχτά και τις εργάσιμες ώρες της Δευτέρας 
Το όριο ανάληψης θα είναι στα 60 ευρώ Ελεύθερες οι συναλλαγές μέσω Διαδικτύου και πιστωτικών καρτών
 Ευθύνες σε Eurogroup και ΕΚΤ έριξε ο πρωθυπουργός 
Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα το υπουργικό Δραματικές αποφάσεις από την κυβέρνηση
Τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου αναμένεται να μείνουν κλειστές οι τράπεζες έπειτα από την εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας στην κυβέρνηση.
Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Γιάννη Δραγασάκη την Δευτέρα, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν τουλάχιστον για έξι εργάσιμες.
Αμέσως μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν είναι ακριβώς capital controls, αλλά «περιορισμός στις συναλλαγές για λίγες ημέρες», ενώ, από το Μαξίμου περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσουν οι αγορές (που ανοίγουν τα ξημερώματα) ώστε να δουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπουργός της κυβέρνησης, εξερχόμενος από το Μαξίμου ανέφερε ότι τα ATM θα λειτουργήσουν αύριο τκαι τις εργάσιμες ώρες και θα μπορούν όσοι θέλουν να σηκώσουν χρήματα, απλά, με τον περιορισμό των 60 ευρώ. Αγνωσχτο παραμένει τι θα συμβεί από την Τρίτη
Οι συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, αλλά και από πιστωτικές-cash cards θα είναι ελεύθερες, ενώ, οι πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι τα μέτρα αυτά ελήφθησαν για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα.
Τη Δευτέρα κάθε υπουργείο θα κάνει ξεχωριστή ενημέρωση, ενώ αναζητείται λύση για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές με το εξωτερικό (π.χ. επιχειρήσεις, γονείς που στέλνουν χρήματα σε παιδιά στο εξωτερικό) οι οποίες πιθανόν να πραγματοποιούνται έπειτα από εξέταση του αιτήματος από ειδική επιτροπή.
Μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού χωρίς δηλώσεις και μακριά από τις κάμερες
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός,  Αλέξης Τσίπρας, κράτησε περίπου πέντε ώρες, ωστόσο, τα στελέχη της κυβέρνησης δεν είχαν διάθεση για πολλές δηλώσεις.
Οι περισσότεροι από τους υπουργούς έφυγαν είτε από την πλαϊνή πόρτα είτε από την κεντρική, αλλά με αυτοκίνητο ώστε να μην κάνουν δηλώσεις σε δημοσιογράφους.
Μόνο ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι δανειστές ασκούν ακόμη μεγαλύτερη πίεση προσπαθούν να ματαιώσουν το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα είναι τρόπος διαπραγμάτευσης και όχι τρόπος για να φύγουμε από το ευρώ».
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι για τις τράπεζες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση την Δευτέρα από το οικονομικό επιτελείο.
Τι είπε ο πρωθυπουργός
Στο νέο του διάγγελμα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους Θεσμούς και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ρίχνοντας την ευθύνη για κλειστές τράπεζες σε εκείνους και τις αποφάσεις που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες.
Ο πρωθυπουργός, πάντως, ζήτησε  ψυχραιμία, ενώ, τόνισε ότι καταθέσεις, μισθοί και συντάξεις είναι εξασφαλισμένα.
Αναλυτικά το διάγγελμα του πρωθυπουργού:
«Η χθεσινή απόφαση του EG, να μην εγκρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε να αποφανθεί ο λαός με δημοψήφισμα για το τελεσίγραφο των δανειστών, αποτελεί μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πράξη αμφισβήτησης του δικαιώματος ενός κυρίαρχου λαού στη δημοκρατική επιλογή. Στο ύψιστο και ιερό δικαίωμα έκφρασης γνώμης. 
Η απόφαση αυτή οδήγησε σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε τη Τράπεζα της Ελλάδας να εισηγηθεί την ενεργοποίηση μέτρων τραπεζικής αργίας και περιορισμού στις τραπεζικές αναλήψεις. Είναι πλέον περισσότερο από σαφές, ότι αυτή η απόφαση δεν έχει κανέναν άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσει τη βούληση του ελληνικού λαού και να παρεμποδίσει την ομαλή δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος.
Δεν θα τα καταφέρουν. Οι κινήσεις αυτές θα επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Θα πεισμώσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό στην επιλογή του να απορρίψει τις απαράδεκτες μνημονιακές προτάσεις και τα τελεσίγραφα των δανειστών.
Ένα πράγμα όμως παραμένει βέβαιο:  η άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης και η απόπειρα ακύρωσης μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, αποτελεί πράξη προσβολής και μέγιστη ντροπή για τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.
Για το λόγο αυτό έστειλα σήμερα εκ νέου το αίτημα σύντομης παράτασης, αυτή τη φορά στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στους 18 αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης, καθώς και στους επικεφαλής της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναμένω την άμεση αντίδρασή τους σε ένα στοιχειώδες αίτημα δημοκρατίας.
Είναι οι μόνοι που μπορούν το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και απόψε το βράδυ, να ανατρέψουν την απόφαση του EG και να δώσουν τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ροή της ρευστότητας των τραπεζών. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αυτό που απαιτείται τις επόμενες μέρες είναι νηφαλιότητα και υπομονή.
Οι καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως διασφαλισμένες.
Το ίδιο διασφαλισμένη είναι και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων.
Οι όποιες δυσκολίες εμφανιστούν πρέπει να αντιμετωπισθούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
Όσο πιο ψύχραιμα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τόσο πιο σύντομα θα τις ξεπεράσουμε και τόσο πιο ήπιες θα είναι οι συνέπειές τους.
Έχουμε σήμερα την ευκαιρία να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο ολόκληρο ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει.  Έχουμε για άλλη μια φορά την ιστορική ευκαιρία να στείλουμε στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας.
Και να θυμάστε: Τούτες τις κρίσιμες ώρες, που αναμετρόμαστε όλοι με το ανάστημα της ιστορίας μας, ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Δε θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει.
Θα τα καταφέρουμε.
Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων απέναντι στους εκβιασμούς και στο άδικο, θα στείλει μήνυμα ελπίδας και περηφάνειας σε ολόκληρη την Ευρώπη». 
Η δραματική Κυριακή της Ελλάδας
Νωρίτερα, συνεδρίασε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, το οποίο και εισηγήθηκε μέτρα περιορισμού σε τράπεζες και κεφάλαια, τα οποία και αποδέχθηκε η κυβέρνηση, όπως φάνηκε και από το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
«Πολύ καλή συνεργασία, με απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων» δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στο υπουργείο Οικονομικών.
«Θα κάνω την εισηγησή μου στο υπουργικό συμβούλιο και θα υπάρξει ανακοίνωση μετά το τέλος του», ανέφερε μετά το τέλος του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
«Θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να αποφασίσει αν θα ανοίξει αύριο το Χρηματιστήριο Αθηνών» δήλωσε ο Κώστας Μποτόπουλος.
«Ψυχραιμία!» ήταν η μόνη δήλωση της Λούκας Κατσέλη.
Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη συμμετείχαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος,  ο γγ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...