Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

URTHECAST: Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΕ HD



Τα πρώτα υψηλής λεπτομέρειας και ανάλυσης δείγματα βίντεο που έστειλε μόλις η εταιρεία Urthecast, από τις κάμερες που έχει εγκαταστήσει για εμπορική εκμετάλλευση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είναι τόσο εκθαμβωτικά όσο και τρομακτικά.

   Τα βίντεο της Βαρκελώνης, του Λονδίνου και της Βοστώνης, που θυμίζουν το Google Earth εν κινήσει, είναι τόσο λεπτομερή που μπορεί κανείς να διακρίνει αυτοκίνητα ή ακόμα και ανθρώπους να κινούνται.

   Η εταιρεία, που ισχυρίζεται ότι τα βίντεό της αποτελούν τα πρώτα έγχρωμα, HD βίντεο που έχουν σταλεί από τον ISS, δαπάνησε 35 εκατομμύρια δολάρια για να εγκαταστήσει μια κανονικής και μία υψηλής ευκρίνειας κάμερα στον Σταθμό κατόπιν συνεργασίας της με την Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία, Roscosmos. Την εγκατάσταση ανέλαβε, κατά τη διάρκεια μιας διαστημικής βόλτας του, το 2013, ένας Ρώσος κοσμοναύτης. Σε αντάλλαγμα η Urthecast, παρέχει live εικόνα της Ρωσίας σε υψηλή ανάλυση σε υπηρεσίες της Ρωσικής κυβέρνησης.   Η Urthecast, κατά την παρουσίαση των παρακάτω βίντεο, δήλωσε μέσω του βετεράνου Καναδού αστροναύτη και CEO της, Scott Larson, ότι προτίθεται να πουλήσει τα βίντεό της σε κυβερνήσεις, οργανισμούς, πανεπιστήμια. ερευνητικά κέντρα μελέτης του κλίματος και γεωλογικά ινστιτούτα, αλλά να διαθέσει και μέρος τους, δωρεάν, στο κοινό του internet.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας της καταγραφής εικόνων και βίντεο από δορυφόρους. αρχίζει να γεμίζει με ηχηρά ονόματα παικτών της τεχνολογίας, όπως η Google.

   Η εταιρεία, πάντως, που ευελπιστεί να αγγίξει την μετάδοση εικόνας σε ανάλυση 4Κ, έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο που ελαχιστοποιεί τις μικροδονήσεις αλλά και την κίνηση του ISS σε τροχιά, που κάνουν τη λήψη εξαιρετικά δύσκολη, ώστε να φανεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. 
Παρακολουθήστε LIVE εικόνα του πλανήτη από τον ISS σε αυτό το σύνδεσμο και δείτε τα εκπληκτικής λεπτομέρειας βίντεο που έστειλε στη Γη προ ολίγου η εταιρεία. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...