Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ...

Image

Δεν ξέρω τι μου επιφυλλάσει η Ιστορία, ζω το χρόνο τεμαχισμένο σε πεντάλεπτα-στο επόμενο πεντάλεπτο θα σωθώ, στο παραμεθεπόμενο θα με ρίξουν στο κλουβί με τις ύαινες. 

Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα φορώντας τον φαντασιακό μου χιτώνα -μεγάλωσα με ιστορίες ευλάβειας και απόλυτης πίστης,άλλωστε.
 Αδυνατώ να μπω στο μυαλό του προτεστάντη, είμαι πρωτοχριστιανή και αγαπώ τα ξίφη και τα στίφη.
 Καμμιά κοινωνία του θεάματος,καμμιά στατιστική και κανένα ψυχολογικό προφίλ δεν με εμπεριέχει.
 Έχω μεταλλαγμένο ντιενέι –είμαι οι εικονίτσες ενός ηρωικού κατηχητικού, οι τρεις Ρόζες , το πέρασμα του Προύθου και το τελευταίο γράμμα της Ούλρικε Μάινχοφ.

 Ένας σωρός γενναίες γλώσσες και καθησυχαστικές ουτοπίες είμαι - ακόμη και τώρα, στα έσχατα του Ιούλη. Είμαι απροσάρμοστη και σχεδόν γελοία αυτόν τον Ιούλιο.
 Γράφω καμμιά λέξη κι ύστερα τρώω το χαρτί. Ακούγονται παιάνες, κροταλίσματα, γουργουρητά από στομάχια, στίχοι που ταιριάζουν στην περίσταση.

 Περιμένω στωικά το επόμενο πεντάλεπτο -δεν ξέρω αν θα'ναι δικαιοσύνη, ομορφιά ή τιμωρία. Θα ήθελα να είναι ερωτόλογα και πύρινη ρομφαία, αλλά θα με κράξουν οι νουνεχείς. 

  Δύσκολος Ιούλιος, πάντως-φουλ της Θεολογίας. 

Κι ο χιτώνας σαν βεντούζα να ξεκολλάει το πρώτο δέρμα. 

Image

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ 


Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...