Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ CD ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ



Πού το θυμήθηκαν το CD; 

Άντε πάλι τα ίδια, εδώ το CD σαν format κοντεύει να καταργηθεί εντελώς, και οι δικαστές στην Αγγλία θυμήθηκαν μετά από 13 χρόνια να κηρύξουν παράνομη την αντιγραφή τους (η τελευταία φορά που το είχαν κάνει ήταν το 2002).

 Όχι ότι θα ιδρώσει το αυτί κανενός ή ότι θα το εφαρμόσει, αλλά για άλλη μια φορά και δια νόμου ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιγραφή CD ή DVD ούτε καν για προσωπική χρήση. Θέλεις να κάνεις ένα αντίγραφο από το αγαπημένο σου CD για να μην γεμίσει χαρακιές ή σου στραβώσει από τη ζέστη όταν το ακούς στο αυτοκίνητο;

 Εδώ και μια εβδομάδα αν ζεις στην Αγγλία πρέπει να το ξεχάσεις. Το rip απαγορεύεται αυστηρά και η «εξαίρεση για προσωπική χρήση» πλέον δεν ισχύει. Η αντιγραφή κόστιζε στη μουσική βιομηχανία εκατομμύρια λίρες έτσι τώρα που το CD έχει σχεδόν πεθάνει και τα πιο πολλά laptop δεν το δέχονται καν, θυμήθηκαν να απαιτήσουν από δω και στο εξής να χρεώνεται το κάθε back up με ένα έξτρα ποσό. Αλλιώς να μην γίνεται καθόλου. 

Τον περασμένο μήνα το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ότι η αντιγραφή για προσωπική χρήση είναι «δυνητικά βλαβερή» για τους κατόχους των μουσικών δικαιωμάτων και την ξανακήρυξε παράνομη. OK. 

Η αντιγραφή των CD για back up (όχι για να το δώσεις σε άλλον) είναι παράνομη σε αρκετές χώρες, με κάποιες από αυτές -όπως την Πορτογαλία- να επιτρέπει το κατέβασμα των torrent μόνο για προσωπική χρήση.

 Στο μεταξύ τα νέα windows κυκλοφορούν σε στικάκι. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...