Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2015



Ο πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς Νέοι Ορίζοντες ιδρύθηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2009 με την συμμετοχή 110 ιδρυτικών μελών, σήμερα τα ενεργά μέλη του συλλόγου αγγίζουν τα 200.

Το χορευτικό τμήμα νέων συμμετείχε στο 1ο πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων στο Σουφλί το καλοκαίρι του 2009. Έπειτα για πρώτη φορά διοργάνωσε το πανηγύρι της Σιταριάς στις 07 και 08 Σεπτεμβρίου 2009. Τον Ιούλιο του 2010 ο Πολιτιστικός Σύλλογος έκανε την πρώτη απόπειρα για την ανάδειξη της παράδοσης με διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τον Αύγουστο του 2010 το χορευτικό τμήμα νέων συμμετείχε στο 7ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ρόδο και παρακολουθήσαν σεμινάρια νησιωτικών χορών. Καθώς και όλο το καλοκαίρι του 2010 συμμετείχε σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός νομού της Φλώρινας.
Με τον ερχομό του νέου χρόνου άνοιξαν νέοι ορίζοντες για τον Πολιτιστικό Σύλλογο και είχε την ευκαιρία να αναδείξει την παράδοση , τα ήθη , τα έθιμα  και τους χορούς του νομού της Φλώρινας στο 4ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ στην Ουγγαρία στην Πόλη Βουδαπέστη τον Ιανουάριο του 2011.
Αρχές Φεβρουαρίου του 2011 , αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε  μια εκδήλωση με όραμα να ενώσουμε όλους  τους Μακεδόνες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στην Σιταρια Φλώρινας  κοντά στα τριεθνή σύνορα (Αλβανίας-F.Y.R.O.M και Ελλάδας) και έτσι ξεκίνησε δειλά η ιδέα για το Παμμακεδονικό Αντάμωμα. Τελικά το όνειρο αυτό πραγματοποιήθηκε στις 09 Ιουλίου 2011 με το 1ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στην Σιταρια Φλώρινας ,
όπου συμμετείχαν 19 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από ολόκληρη την Μακεδονία. Το Παμμακεδονικό Αντάμωμα έγινε θεσμός στην πόλη της Φλώρινας και διοργανώνεται πλέον κάθε χρόνο στην Σιταριά Φλώρινας με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιταριάς-Φλώρινας Νέοι Ορίζοντες.



 Μέτα την επιτυχία του Παμμακεδονικού Ανταμώματος το χορευτικό τμήμα Νέων συμμετείχε στο 17ο Παραδοσιακό Σεμινάριο στην Ρώμη της Ιταλίας τον Αύγουστο του 2011 με σκοπό την ανάδειξη των παραδοσιακών χορών της Μακεδονίας. Η αγάπη που έδειξε ο κόσμος της Ρώμης για τους χορούς της Μακεδονίας έδωσε την ευκαιρία στον Πολιτιστικό Σύλλογο  τον Νοέμβριο του 2011 να συμμετέχει σε ένα ακόμα Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών στην Πράγα με τεράστια επιτυχία. 
Τον Μάρτιο του 2012 με πολύ ζήλο και όρεξη ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 2ο Παμμακεδονικο Αντάμωμα. Το 2ο Παμμακεδονικο Αντάμωμα πραγματοποιήθηκε 13-14-15 Ιουλίου στην Σιταρια Φλώρινας με την Συμμετοχή 54 Πολιτιστικών Συλλόγων ,με εκπρόσωπους από τις Παμμακεδονικες Ενώσεις Υφηλίου και την συμμετοχή του χορευτικού "Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου" από την Βοστόνη. Το 2ο Παμμακεδονικο Αντάμωμα διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιταριας Φλώρινας Νέοι Ορίζοντες υπό την αιγίδα Δήμου Φλώρινας και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Το καλοκαίρι του 2012 το χορευτικό τμήμα νέων και το χορευτικό τμήμα γυναικών πραγματοποίησε περίπου 40 εμφανίσεις εντός και εκτός νομού της Φλώρινας.
Πλέον στον Σύλλογο λειτουργούν 3 χορευτικά τμήματα , το χορευτικό τμήμα Νέων , το χορευτικό τμήμα Γυναικών και το χορευτικό τμήμα ανηλίκων . Επίσης λειτουργεί τμήμα θεάτρου , πραγματοποιούνται ημερίδες την ημέρα της 3ης ηλικίας(1 Οκτωβρίου),ημερίδες για την ενημέρωση αφροδίσιων νοσημάτων .
Με την έξαρση της οικονομικής κρίσης πολλές οικογένειες πλέον δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές ανάγκες γιαυτό  από τον Ιανουάριο του 2012 άνοιξε ένα νέο τμήμα με την ονομασία "Νοιάζομαι -Μοιράζομαι -Βοηθάω" όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και ρούχα για οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες.
Μέτα την τεράστια επιτυχία του 2ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος,οι απαιτήσεις της εκδήλωσης αυξήθηκαν και έτσι οι προετοιμασίες για το 3ο Παμμακεδονικο Αντάμωμα ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο. Το 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα πραγματοποιήθηκε 12-13-14 Ιουλίου 2013 στην Σιταρια Φλώρινας υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας και περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας. Λόγω της μεγάλης απήχησης από τον κόσμο το Δ.Σ του Συλλόγου αποφάσισε να πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στις Πρέσπες και στο Νυμφαίο , έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες και συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της πόλης αυτής και να ενισχυθεί οικονομικά όλος ο Νομός της Φλώρινας. Τελικά στο 3ο Παμμακεδονικο Αντάμωμα συμμετείχαν 83 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από κάθε γωνία του Πλανήτη. 
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από τις Παμμακεδονικές ενώσεις Υφηλίου καθώς και οι σύνεδροι που συμμετείχαν στο 11ο Παγκόσμιο συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων.





ΠΗΓΗ...http://florineanews.blogspot.gr/2013/08/blog-post_2918.html

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...