Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΙΡΑΝ "ΨΗΝΕΤΑΙ" ΣΤΟΥΣ 74 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ



Η δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία καταγράφηκε στην πόλη Μπαντάρ Μασάχρ του Ιράν, όπου το θερμόμετρο έδειξε 74 βαθμούς Κελσίου.
 Η υγρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στις πόλεις που μαστίζονται από τον καύσωνα. Η πραγματική θερμοκρασία δεν έχει ξεπεράσει τους 50 βαθμούς, αλλά η αίσθηση, σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, γίνεται αισθητή στον άνθρωπο σαν 74 βαθμούς.

   Αν και δεν υπάρχουν επίσημα αρχεία, οι 81 βαθμοί Κελσίου φέρεται να είναι η υψηλότερη γνωστή θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ. Το ρεκόρ κατεγράφη στις 8 Ιουλίου 2003 στην πόλη Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, που βρίσκεται επίσης στον Περσικό Κόλπο.

   Η εικόνα του ποταμού Τίγρη με τα νερά να έχουν υποχωρήσει αισθητά 

  Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Ιράκ όπου οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 70 βαθμούς και ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε ακόμη και ποτάμια να έχουν στερέψει.

   Ο καύσωνας που σαρώνει τη Μέση Ανατολή την περασμένη εβδομάδα έχει αναγκάσει την κυβέρνηση της Βαγδάτης να λάβει ειδικά μέτρα και να καλέσει τους κατοίκους να προφυλαχθούν πίνοντας πολύ νερό και να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως όλες οι υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές για τέσσερις μέρες, μέχρι να υποχωρήσουν οι πρωτοφανείς θερμοκρασίες.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...