Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΧΙΡΟΣΙΜΑ: ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΙ ΕΖΗΣΕ (ANIMATION)

Μια διαφορετική ματιά στη Χιροσιμά: Μια γυναίκα διηγείται τι έζησε, με animation [βίντεο]

Ηταν 6 Αυγούστου του 1945 όταν η ζωή θάφτηκε στη Χιροσίμα μετά τη ρίψη ατομικής βόμβας, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 80.000 χιλιάδες, ενώ 60.000 έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα χρόνο.
Εβδομήντα χρόνια μετά, οι επιζήσαντες θυμούνται στιγμές φρίκης και πόνου. Αλλοι το κάνουν με λόγια, άλλοι με ζωγραφιές και άλλοι με animation.
Η Bun Hushizume ήταν 14 ετών και ζούσε στη Χιροσίμα, όταν η ατομική βόμβα έπεσε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Τώρα είναι 84 ετών και με ένα animation μοιράζεται τη ζωή της πριν και μετά το αποκαρδιωτικό γεγονός που άλλαξε τον κόσμο.
Με αφορμή τα χρόνια που πέρασαν θα γίνουν εκδηλώσεις στο Θόλο της Ατομικής Βόμβας, που είναι γνωστός και ως Μνημείο Ειρήνης.







Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...