Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Η ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



Είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε πριν 4 μέρες αλλά συνεχίζει να εξελίσσεται συνεχώς, προκαλώντας παγκύπριο σοκ και πρόκειται για τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να πιστέψεις πως συμβαίνουν σε ευρωπαϊκό κράτος, με σύγχρονο ιατρικό σύστημα, στον 21ο αιώνα: Αμελείς εξετάσεις, γέννες χωρίς γιατρό, και τώρα αυτό το πρωτοφανές περιστατικό. 

  Το κατάγγειλε 22χρονη γυναίκα (το διαβάσαμε στο pafosnet) η οποία έφερε το βράδυ της Παρασκευής στον κόσμο ένα αγοράκι, για να διαπιστωθεί όμως λίγα λεπτά αργότερα ότι κυοφορούσε δίδυμα, το δεύτερο εκ των οποίων γεννήθηκε νεκρό. Η ίδια κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι μεταφέρθηκε στο θάλαμο μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της, για να επανεισαχθεί στο χειρουργείο όταν ένοιωσε αφόρητους πόνους 15 λεπτά αργότερα, ενώ κατάγγειλε επίσης ότι κατά την διάρκεια της κύησης ποτέ δεν είχε ενημερωθεί ότι κυοφορούσε δίδυμα.
 Η 22χρονη από την Πάφο εισήχθη στις 10 το βράδυ της Παρασκευής στο χειρουργείο του Νοσοκομείου και λίγο αργότερα έφερε στο κόσμο με φυσιολογικό τοκετό, ένα αγοράκι, βάρους 1900 γραμμαρίων. Λίγο αργότερα, η νέα γυναίκα μεταφέρθηκε στο δωμάτιο της, όπου αργότερα άρχισε να νοιώθει έντονους πόνους με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ξανά στο χειρουργείο. Εκεί, όπως κατάγγειλαν η ίδια και οι οικείοι της, γεννήθηκε και δεύτερο νεογνό το οποίο ωστόσο δεν είχε παλμούς. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης από το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. 

  Σε αστυνομικό επίπεδο, μετά τις πρωτοφανείς στη σοβαρότητα τους καταγγελίες της 22χρονης μητέρας, η έρευνα του ΤΑΕ Πάφου συνεχίζεται από την πρώτη στιγμή, με τη λήψη καταθέσεων από τα μέλη της οικογένειας, το ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό που είχε ανάμειξη στον επίμαχο τοκετό το βράδυ της Παρασκευής και άλλους αρμόδιους του Νοσοκομείου Πάφου, ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση. 
Πληροφορίες του PafosNet αναφέρουν ότι πέραν της αστυνομικής και ιατροδικαστικής ερευνητικής διαδικασίας που έχουν δρομολογηθεί ήδη, σε εξέλιξη είναι και έρευνα σε υψηλά κλιμάκια στο Υπουργείο Υγείας, τόσο για το θέμα των καταγγελιών για ιατρική αμέλεια κατά το θλιβερό περιστατικό, όσο όμως και για τις γενικότερες διαδικασίες που ατύπως καθιερώθηκαν να ακολουθούνται στα κρατικά νοσηλευτήρια σε περιπτώσεις τοκετών.

   Σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη δοθεί, σύμφωνα με τις πληφορορίες μας, οδηγίες για πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η γυναίκα οδηγήθηκε στο χειρουργείο χωρίς να είναι, όπως προκύπτει εκ των πραγμάτων, γνώστες οι αρμόδιοι που βρίσκονταν εκεί για την διπλή κύηση.
 Σημαντική παράμετρο των ερευνών αποτελούν ήδη και οι καταγγελίες της γυναίκας ότι αν και παρακολουθείτο τόσους μήνες από γιατρούς και έκανε κανονικά τους υπερήχους, δεν ενημερώθηκε ποτέ ότι κυοφορούσε δίδυμα.   Σε υπηρεσιακό επίπεδο, έχει ήδη τεθεί στο μικροσκόπιο η αναφορά σε καταθέσεις ιατρών και άλλων μελών του προσωπικού ότι σε περιπτώσεις τοκετών που εκτιμάται ότι δεν είναι «προβληματικοί», η όλη διαδικασία συνηθίζεται να διεκπεραιώνεται και από μαίες, άνευ της παρουσίας των αρμόδιων γιατρών.
 Ενδεικτική ήταν η αναφορά αρμόδιου του Νοσοκομείου Πάφου ότι οι γιατροί κλήθηκαν από την επι καθήκοντι μαία μετά τα μεσάνυκτα, όταν και διαπίστωσαν ότι το δεύτερο μωρό ήταν ήδη νεκρό.

   Από τα πρώτα στοιχεία της υπόθεσης που έχουν διερευνηθεί επίσης, απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο να μην έγινε αντιληπτή η δίδυμη κύηση λόγω ατροφικού ή προβληματικού εμβρύου, δεδομένου ότι προκύπτει επισήμως πλέον πως το νεκρό έμβρυο ήταν μεγαλύτερο από το ζωντανό. Ζύγιζε συγκεκριμένα 2100 γραμμάρια... 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...