Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΦΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

Επεξεργασία: Ατελιέ/ LIFO

Καταστροφή του ναού της Βήλου. O OHE επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την καταστροφή ενός κτιρίου-κοσμήματος στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, στη συριακή έρημο, αφού συνέκρινε δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν πριν και μετά την έκρηξη που πυροδότησαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. 

Λίγες μέρες πριν από την καταστροφή του ναού του Βάαλ-Δία, το Ισλαμικό Κράτος είχε αποκεφαλίσει τον πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων της Παλμύρας, τον 82χρονο αρχαιολόγο Χαλέντ αλ Ασαάντ. Το Ι.Κ. κρέμασε τη σορό του αρχαιολόγου σε φανοστάτη οδικής αρτηρίας. 

  Πριν από λίγες μέρες νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους δείχνει μέλη της οργάνωσης να καίνε ζωντανά τέσσερα μέλη της σιιτικής πολιτοφυλακής του Ιράκ «Λαϊκή Κινητοποίηση». Το άρτια σκηνοθετημένο βίντεο δείχνει τους άτυχους άνδρες, δεμένους πισθάγκωνα, να κρέμονται ανάποδα από αλυσίδες, ενώ η φωτιά τούς πλησιάζει σιγά-σιγά.

   Τον Αύγουστο είχε διαρρεύσει ένα ακόμη βίντεο από την οργάνωση, που έδειχνε την εκπαίδευση ενός τρίχρονου αγοριού σε αποκεφαλισμούς. Το μικρό αγόρι, ντυμένο στρατιωτικά στα χρώματα της οργάνωσης και με φόντο σημαίες του Ι.Κ., αποκεφαλίζει με μαχαίρι ένα λούτρινο αρκουδάκι.

 Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυρίζεται ότι περισσότερα από 50 παιδιά που είχαν στρατολογηθεί ως μαχητές από το Ισλαμικό Κράτος έχουν χάσει τη ζωή τους. Τα παιδιά είχαν στρατολογηθεί στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του Ι.Κ. με τίτλο «Τα λιονταράκια του χαλιφάτου». 

  Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, θραύσματα από όλμο που εκτόξευσε το Ισλαμικό Κράτος κατά Κούρδων του Βορείου Ιράκ στις 11 Αυγούστου βρέθηκαν θετικά στο αέριο της μουστάρδας. Η ουσία του θειούχου υπερίτη, γνωστού και ως αερίου της μουστάρδας, έχει ελάχιστες άλλες χρήσεις, πέραν του χημικού πολέμου. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι από τις 29 Ιουλίου μέχρι και τις 29 Αυγούστου το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 91 ανθρώπους. Από αυτούς οι 31 ήταν άμαχοι που είχαν κατηγορηθεί για εγκλήματα, όπως άσκηση μαγείας, ομοφυλοφιλία, συνεργασία με τις ΗΠΑ κ.λπ. Ακόμα και οι Ταλιμπάν αποκηρύσσουν τις μεθόδους του Ισλαμικού Κράτους. Αυτοί που πριν από την εμφάνιση του Ι.Κ. παρουσιάζονταν ως η προσωποποίηση του κακού στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής –και όχι μόνο– εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους την αντίθεσή τους στους τρόπους μεταχείρισης αιχμαλώτων από το Ι.Κ. Τραγικό θάνατο βρήκε τελικά και ο Κροάτης όμηρος του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο. Το παρακλάδι της οργάνωσης στην Αίγυπτο κυκλοφόρησε φωτογραφία ενός αποκεφαλισμένου πτώματος με τη μαύρη σημαία του Ι.Κ. στο φόντο. 

Image

Το Ι.Κ. ανέλαβε με ανακοίνωσή του στο Διαδίκτυο την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της 13ης Αυγούστου στη Βαγδάτη που στοίχισε τη ζωή σε 76 ανθρώπους, ενώ πάνω από 200 ήταν οι τραυματίες. Φορτηγό-ψυγείο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε σε κατάμεστη αγορά στο Σαντρ Σίτι, μια σιιτική συνοικία της ιρακινής πρωτεύουσας.

 Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά. Το όχημα εξερράγη κοντά σε νοσοκομείο της πόλης που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούτι και στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα.

 Στις αρχές Αυγούστου ο εκπρόσωπος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν στη Μοσούλη κατήγγειλε ότι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους είχαν εκτελέσει περίπου 2.000 κατοίκους της πόλης εκείνες τις ημέρες. Η πλειονότητα των εκτελεσθέντων ήταν μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας.

 Ένας 20χρονος Τούρκος, μέλος της οργάνωσης Ι.Κ., ήταν ο υπεύθυνος για τον θάνατο 32 ανθρώπων στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Ανατινάχθηκε στον κήπο του πολιτιστικού κέντρου της πόλης, εν μέσω μιας ομάδας υποστηρικτών των Κούρδων.

 Ενενήντα τέσσερις άνθρωποι υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια με την κατηγορία ότι δεν τήρησαν τη νηστεία του Ραμαζανιού. Τα βασανιστήρια που έγιναν στις επαρχίες Ράκα, Χαλέπι και Ντέιρ αλ Ζορ περιελάμβαναν μαστίγωμα, κρέμασμα από τα χέρια και κλείσιμο σε μεταλλικά κλουβιά επί ώρες.

 Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση κατά του Ιταλικού Προξενείου στο Κάιρο τον Ιούλιο που μας πέρασε.  «Με την ευλογία του θεού, οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους κατόρθωσαν να ανατινάξουν αυτοκίνητο παγιδευμένο με 450 κιλά εκρηκτικών στην έδρα του Ιταλικού Προξενείου, στο κέντρο του Καΐρου» ανακοίνωσε η οργάνωση στο Διαδίκτυο. Κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του.   Δυστυχώς, δεν συνέβη το ίδιο και σε άλλη επίθεση της οργάνωσης, αυτήν τη φορά στο Κουβέιτ, στις 26 Ιουνίου. Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε σιιτικό τέμενος σκοτώνοντας 25 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 202 στον γεμάτο κόσμο ναό για τις προσευχές της Παρασκευής. 

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί ένοπλη επίθεση στην Τυνησία. Δύο μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν σε μέλη της τυνησιακής Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Σίντι Μπουζίντ, προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δώδεκα. Οι ύποπτοι εντοπίστηκαν στη συνέχεια, ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος τραυματίστηκε σοβαρά.

 Σαράντα δύο Ιρακινές, μέλη της μειονότητας των Γεζίντι, πούλησε το Ισλαμικό Κράτος σε διάφορους τζιχαντιστές. Οι γυναίκες είχαν απαχθεί πέρσι κατά τη διάρκεια επίθεσης της οργάνωσης στην περιοχή του όρους Σίντζαρ και έκτοτε τις μεταχειρίζονται ως σκλάβες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ 





. Πηγή:www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...