Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ PERVITIN

Ο στρατός του Χίτλερ ήταν ανίκητος, γιατί ήταν ντοπαρισμένοι, έπαιρναν όλοι Pervitin
Σε νέες αποκαλύψεις για το Χίτλερ προχωρά ο γερμανός συγγραφέας Norman Ohler μέσα από το βιβλίο του «Der Totale Rausch» (Total Rush), ο οποίος υποστηρίζει πως οι στρατιώτες του Χίτλερ ήταν ντοπαρισμένοι με το φάρμακο Pervitin, το οποίο αποτέλεσε την πρώιμη μορφή της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.
Το φάρμακο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να νιώθουν μια μόνιμη ευεξία που τους έκανε να αισθάνονται ανίκητοι. Σύμφωνα με τον Ohler, όταν το 1940 η Βέρμαχτ εισέβαλε στη Γαλλία, η γερμανική διοίκηση είχε εξασφαλίσει 35 εκατομμύρια δόσεις Pervitin, το οποίο βοηθούσε τους Γερμανούς στρατιώτες να παραμένουν αισιόδοξοι και σε μόνιμη εγρήγορση.
Μάλιστα το φάρμακο ήταν τόσο γνωστό τότε στη Γερμανία, που το χρησιμοποιούσαν ακόμα και πολίτες, αν και στο στρατό, δινόταν ενισχυμένο.
Οι στρατιώτες λάμβαναν το φάρμακο είτε καταναλώνοντας σοκαλάτες που το περιείχαν είτε σε ενέσιμη μορφή, κάτι που όπως τονίζει ο Ohler, τους βοηθούσε να πολεμούν για μέρες χωρίς να έχουν ανάγκη για ύπνο. Παρόλο που το 1941 απαγορεύθηκε η κυκλοφορία του στο ευρύ κοινό, το Pervitin διατηρήθηκε στον στρατό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Όλερ, το ίδιο σκεύασμα, ή παράγωγά του, χορηγήθηκαν στη συνέχεια στους Άγγλους και στους Αμερικανούς στρατιώτες. Σημειωτέον δεν πως τον χειμώνα του 1944, όταν ο Χίτλερ έδωσε εντολή για τη μεγάλη τελική επίθεση, δεν εμφανίστηκε νηφάλιος ούτε μία ημέρα. Σύμφωνα με την έρευνα του Όλερ, λάμβανε σε καθημερινή βάση ορμόνες και βαριά ναρκωτικά, τις οποίες του χορηγούσε ο προσωπικός του γιατρός.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...