Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΒΑΤΣΙ



Την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Νόβατσι η εναρκτήρια συνάντηση της πράξης Living history, Living nature II, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα-πΓΔΜ (interreg). 

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας από τους δυο Δημάρχους, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των κοινών ενεργειών του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Νόβατσι για την επίτευξη των στόχων του έργου. Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι η ενίσχυση της δυναμικής επιλεγμένων τόπων και των δυο Δήμων ώστε να λειτουργήσουν ως πόλοι έλξης τουριστών, καθώς και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς τους. 
Στα πλαίσια της πράξης Living history, Living nature II, ο Δήμος Αλμωπίας υλοποιεί την Ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου, η οποία αποτελεί σημαντική αφετηρία ορειβατικών διαδρομών. Το έργο έχει ήδη συμβασιοποιηθεί και πρόκειται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. 
Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Αλμωπίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την ωρίμανση του έργου Ανάδειξης και Αποκατάστασης του Κάστρου της Χρυσής. Η προγραμματική σύμβαση χρηματοδοτείται από την πράξη «Living history, Living nature II», και στοχεύει στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών  για την ανάδειξη του τόσο σημαντικού βυζαντινού μνημείου της Αλμωπίας.
Στα πλαίσια της εναρκτήριας συνάντησης, οι δυο Δήμαρχοι συζήτησαν τις θεματικές μελλοντικής συνεργασίας σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Balkan-Mediterranean.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...