Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Πέλλας (ΧΥΤΑ Έδεσσας) και για την πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων της Πέλλας, από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι :

1. Με επιτυχία υλοποιήθηκε ο σχεδιασμός που αφορά στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με την κατασκευή των τριών (3) ΧΥΤΑ αλλά και την αποκατάσταση του συνόλου των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), στα όρια της ΠΕ Πέλλας, πλην οκτώ (8) που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης της αποκατάστασης.

2. Με τα ιδιαίτερα σημαντικά έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, που υλοποιήθηκαν στο σύνολο της επικράτειας της Πέλλας, τα αποτελέσματα της παρέμβασης, έφεραν την Π.Ε. Πέλλας, στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά στο ζήτημα της ορθής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, γεγονός που το διαπιστώνουμε όλοι μας στην καθημερινότητα.

3. Οι υπηρεσίες μας με επανειλημμένους ελέγχους και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, παρεμβαίνουν για τη σωστότερη λειτουργία υποδομών και έργων, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση προς όφελος των κατοίκων και του περιβάλλοντος της Πέλλας.

4. Τα επιβληθέντα πρόστιμα εξαιτίας της πλημμελούς λειτουργίας των υποδομών περιβάλλοντος και διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων (καθώς και τα σχετικά πορίσματα και δειγματοληψίες) αποτελούν διοικητικές πράξεις που είναι στη διάθεση, όλων όσων έχουν έννομο συμφέρον και σε κάθε περίπτωση στο σύνολο των πολιτών της ΠΕ Πέλλας. 

5. Οι διοικητικές πράξεις (πρόστιμα, ανάκληση άδειας λειτουργίας, κλπ) κοινοποιούνται στην Εισαγγελία, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, για περαιτέρω διερεύνησή τους.

6. Ειδικότερα, σε σχέση με τις ελεγκτικές ενέργειες των Υπηρεσιών αναφορικά με το ΧΥΤΑ Έδεσσας έχουν εκδοθεί τέσσερις (4) πράξεις επιβολής προστίμου, οι οποίες κοινοποιήθηκαν αρμοδίως μεταξύ άλλων και στον αρμόδιο εισαγγελέα, ως εξής: α) η με Α.Π. οικ.8157/237405/20-6-2013 Απόφαση ΠΕ Πέλλας, ποσού  9.500,00€, β) η με Α.Π. 15437/477539/9-12-2013 Απόφαση ΠΕ Πέλλας, ποσού 75.820,00€, γ) η με Α.Π. οικ.8425/332059/26-8-2014 Απόφαση ΠΕ Πέλλας, ποσού 30.750,00€ και δ) η με Α.Π. οικ.6883/345906/04-08-2015 Απόφαση ΠΕ Πέλλας, ποσού 46.250,00€.

Σημειώνουμε ότι ο αγώνας για τη σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά όλων μας, δεν αποτελεί προσπάθεια που αποτυπώνεται με στιγμιαίες δράσεις ή πράξεις. Απαιτείται διαρκής προσπάθεια, εγρήγορση, έλεγχοι και φυσικά επικαιροποίηση των επιλογών σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και αυτή η προσπάθεια, μας αφορά όλους.


Ιδιαίτερα πρέπει να δίνεται προσοχή στην σωστή ενημέρωση των πολιτών, χωρίς απόκρυψη στοιχείων, αλλά και χωρίς υπερβολές και κινδυνολογίες, κυρίως όταν δεν υπάρχουν επαρκή και σαφή στοιχεία για την τεκμηρίωση της επικινδυνότητας  των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...