Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;

Γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά σε κονσέρβα κάνουν καλό στην υγεία μας
Οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά ενδεχομένως να ακολουθούν με αυτό τον τρόπο μια πιο υγιεινή διατροφή από όσους τρώνε φρέσκα, αλλά πολύ σπάνια.
Ερευνητές στην Καλιφόρνια ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες 42.000 Αμερικανών, ανάμεσα τους και παιδιά, από το 2001 έως 2010.
Για την έρευνα, οι άνθρωποι χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το τι κατανάλωναν. Η μία κατανάλωνε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, η άλλη κονσερβοποιημένα προϊόντα, από φρούτα μέχρι και θαλασσινά και η τελευταία είχε αποκλείσει τα οπωροκηπευτικά από το μενού της.
Μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσοι ενήλικες κατανάλωναν κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά είχαν κατά μέσο όρο βαθμολογία ποιοτικής διατροφής, 49% σε κλίμακα από 0 έως 100.
Συνολικά, οι άνθρωποι που λάμβαναν κονσερβοποιημένα τρόφιμα μέσα στη μέρα, έτειναν να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες ορισμένων θρεπτικών συστατικών, καθώς και περισσότερες θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό της Ακαδημιακής Διατροφής και Διαιτολογίας.
«Με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, μπορεί κανείς να αφαιρέσει από τη καθημερινή του διατροφή, προϊόντα χαμηλής θρεπτικής αξίας.» επισήμανε η καθηγήτρια Marjorie Freedman, του Πανεπιστημίου «San Jose State» στην Καλιφόρνια.
«Ως εκ τούτου, είναι λογικό ότι όσοι καταναλώνουν κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά - πιθανότατα σε συνδυασμό με άλλα είδη φρούτων και λαχανικών - να έχουν υψηλότερη πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών και να κάνουν μία πιο ποιοτική διατροφή", συμπλήρωσε η ίδια στο «Reuters Health».
Από την μελέτη προέκυψε πως τα παιδιά και οι ενήλικες που έτρωγαν κονσερβοποιημένα λαχανικά και φρούτα είχαν ισορροπημένα επίπεδα πίεσης και ζαχάρου στη διατροφή τους.
Η μελέτη δεν έχει σκοπό να αποδείξει πως τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά μπορεί να είναι πιο υγιεινά από τα φρέσκα, αλλά να διαπιστωθεί αν μπορεί να τα προτιμήσει κάποιος που δεν τρώει καθόλου τα παραπάνω, ή αν είναι δυνατόν να ενταχθούν -χωρίς ανησυχίες- σε μία ήδη ισορροπημένη διατροφή.


Πηγή: www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...