Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Παραλογισμός με παρακρατήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες για…                  μελλοντικές δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ»
Αγρότες οι οποίοι απευθύνονται στις οικείες ΔΟΥ για υποθέσεις τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρακτική που αγγίζει τα όρια ενός φορολογικού παραλογισμού.  Έχοντας παλαιότερα λάβει εκκαθαριστικά με τα οποία καλούνταν να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος (για εισοδήματα του 2014), και σε αδυναμία να εξοφλήσουν εφάπαξ, ρύθμισαν το ποσόν σε δόσεις.
Από αυτούς, όσοι είναι δικαιούχοι επιστροφής ΦΠΑ, τις τελευταίες μέρες πηγαίνοντας να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται, πληροφορούνται με έκπληξη ότι δεν θα πληρωθούν και ότι τα χρήματα της επιστροφής, παρακρατούνται για την πληρωμή… μελλοντικών δόσεων της ρύθμισης, αλλά και του… ΕΝΦΙΑ που επίσης είναι ως γνωστόν είναι ρυθμισμένος σε δόσεις!!! Να σημειωθεί δε ότι οι περισσότεροι από τους αγρότες αυτούς, εξυπηρετούν κανονικά τις δόσεις τους, δηλαδή δεν έχουν την παραμικρή ληξιπρόθεσμη οφειλή.
ΕΠΕΙΔΗ, μία Πολιτεία ευνομούμενη, δεν είναι νοητό να παρέχει σε πολίτες της τη διευκόλυνση πληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο με δόσεις και, ενώ αυτές εξυπηρετούνται κανονικά, να παίρνει πίσω τη ρύθμιση (διότι, ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται) στην οποία οι δικές της υπηρεσίες προχώρησαν.
ΕΠΕΙΔΗ, για τους περισσότερους από τους ανθρώπους αυτούς η επιστροφή ΦΠΑ συνιστά ένα βασικότατο έσοδο και η παράλογη (επιεικώς) παρακράτησή του δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης αλλά και ενόψει των Αγίων Ημερών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1) Αν και τι προτίθεται να πράξει προκειμένου οι αγρότες που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να εισπράξουν την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται.
2) Αν επίσης προτίθεται να προβεί σε ενέργειες που θα ρυθμίζουν μονιμότερα το ζήτημα αυτό, ώστε να μην επαναληφθούν και στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση και με την κοινή λογική αλλά και το δίκιο.
Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης

Βουλευτής Πέλλας 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...