Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 1.000.000 ΕΥΡΩ



Ο φωτογράφος Kevin Abosch είναι πολύ γνωστός για τα πορτρέτα του με διάσημους, ανάμεσά τους ο Johny Depp, ο Steven Spielberg και η Malala Yousafzai και ο ίδιος χρεώνει υπέρογκα ποσά για να τους φωτογραφίσει, που κυμαίνονται από 280.000 δολάρια και πάνω.

   Ωστόσο η φωτογραφία του "Potato #345" που απεικονίζει μια πατάτα σε μαύρο φόντο κατάφερε να γίνει μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες φωτογραφίες όλων των εποχών, αφού πουλήθηκε πριν λίγο καιρό για 1.000.000 ευρώ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2010 και σύμφωνα με τους υπαλλήλους του στο studio, είναι μια από τις αγαπημένες του.
 "Στον Kevin αρέσουν οι πατάτες γιατί, σαν τους ανθρώπους, είναι όλες διαφορετικές μεταξύ τους αλλά την ίδια στιγμή αναγνωρίσιμες στο είδος τους. Έχει φωτογραφίσει πάρα πολλές. Αυτή είναι η αγαπημένη του" εξηγούν στο PetaPixel. 



Σύμφωνα με τον Independent, το συγκεκριμένο έργο του 46χρονου φωτογράφου είναι ένα από τα τρία ίδια που υπάρχουν. Ο Abosch κρατά μία στην προσωπική του συλλογή και άλλη μία έχει δωρίσει σε ένα μουσείο της Σερβίας. Η τρίτη αγοράστηκε από κάποιον ευρωπαίο επιχειρηματία, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό.

   Ο Abosch αφηγήθηκε την ιστορία της πατάτας στους Sunday Times κι αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από την πώλησή της: "Είχαμε πιει καναδυό κρασιά και μου είπε 'Μ' αρέσει πολύ αυτό'. Άλλα δυο ποτήρια κρασί και μου λέει 'Το θέλω πολύ αυτό'". Εκείνος και ο επιχειρηματίας έκαναν το deal λίγες μέρες αργότερα και τελικά έφτασε να γίνει το πιο ακριβοπληρωμένο έργο του. 



 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...