Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Αυτά είναι τα μαθήματα που προτιμούν οι μαθητές Λυκείου
Πληροφορική και καλλιτεχνικά προσελκύουν περισσότερο τους μαθητές ενώ αδιαφορούν για μαθήματα όπως ο ελληνικός και ευρωπαϊκός πολιτισμός. 
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας οι μαθητές των γενικών Λυκείων στα μαθήματα επιλογής στη συντριπτική τους πλειοψηφία προτιμούν το μάθημα των εφαρμογών πληροφορικής και της καλλιτεχνικής παιδείας.  Οι μαθητές της Α τάξης των Γενικών Λυκείων ( Ημερήσιων και Εσπερινών) με βάση το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα επιλέγουν ένα εκ των τεσσάρων προσφερόμενων μαθημάτων τα οποία διδάσκονται δυο ώρες εβδομαδιαίως:
  1. Εφαρμογές Πληροφορικής
  2. Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων
  3. Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός
  4. Καλλιτεχνική Παιδεία
Σύμφωνα με στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2015-2016  οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής ενώ ακολουθεί το μάθημα της Καλλιτεχνικής Παιδείας. Μικρότερος είναι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν το μάθημα της Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων ενώ «ουραγός» αναδεικνύεται το μάθημα του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Πολιτισμού με μόλις 5.038 μαθητές να το διδάσκονται.
Ειδικότερα τις εφαρμογές Πληροφορικής παρακολουθούν 37275 μαθητές, την Καλλιτεχνική Παιδεία 21685, τη Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων 16803 και τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό 5038.
Μαθήματα επιλογής στη Γ Λυκείου
Όσον αφορά τα μαθήματα επιλογής στη Γ Λυκείου οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα του Ελεύθερου Σχεδίου  ενώ ακολουθεί αυτό των  Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Δεύτερη ξένη γλώσσα παρακολουθούν 15.206 μαθητές ενώ 9.581 παρακολουθούν Ιστορία της Τέχνης. Μικρότερος είναι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν το Γραμμικό Σχέδιο, καθώς αυτός διαμορφώνεται στις 6.770.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...