Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΡΕΞΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ

Εμμονή με τις υγιεινές τροφές -Τι είναι η ορθορεξία και γιατί μας κάνει κακό [εικόνες]
Αν και υγιεινή διατροφή έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων, η εμμονή με αυτή είναι καταστροφική.
Επιστήμονες και δημοσιεύματα παρακινούν καθημερινά τους ανθρώπους να τρώνε σωστά και να γυμνάζονται, δίνοντας τους ώθηση να ξεκινήσουν μια πιο υγιεινή ζωή.
Τι συμβαίνει, όμως, όταν αυτή η τάση για σωστή διατροφή, γίνεται μανία;
Ο Στβ Μπράτμαν, το 1996, έκανε λόγο για μια νέα διατροφική διαταραχή, την ορθορεξία, που ορίζεται ως «μια παθολογική εμμονή με την κατανάλωση υγιεινών τροφών».
Η Λόρνα Γκάρνερ, γενική διευθύντρια του φιλανθρωπικού οργανισμού για τις διατροφικές διαταραχές Beat, εξηγεί τι ακριβώς είναι η ορθορεξία.
«Πρόκειται για μια συγκεκριμένη στάση απέναντι στην τροφή, την προετοιμασία των προϊόντων με έναν ορισμένο τρόπο, θεωρώντας πως κάποια από αυτά είναι επιβλαβή και πρέπει να αποφευχθούν», αναφέρει.
«Ο πάσχων δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητα των τροφίμων, που καταναλώνει, απ' ότι στην καριέρα ή τις σχέσεις του», προσθέτει.
Από την πλευρά του, ο Σαμ Τόμας, ιδρυτής και διευθυντής του Men Get Eating Disorders Too (MGEDT), τονίζει πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στο κέντρο τους και μιλούν ανοικτά για τις εμπειρίες του με την ορθορεξία.
«Τις περισσότερες φορές η ορθορεξία ξεκινά αθώα με την επιθυμία να τρώμε υγιεινά, με την παραπληροφόρηση, ωστόσο, σχετικά με τις σωστές τροφές είναι πρόβλημα», εξηγεί.
«Με την πάροδο του χρόνου, η εμμονή για το τι είναι υγιεινό διαστρεβλώνεται και οδηγεί στον περιορισμό τροφών και επηρεάζουν την σωματική υγεία», προσθέτει.
Σε περίπτωση που κάποιος καταλάβει πως πάσχει από ορθορεξία, ο κ. Τόμας συμβουλεύει την άμεση επίσκεψη σε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία.
«Είναι σημαντική η βοήθεια ενός ειδικού. Μπορεί να δώσει συμβουλές και να ετοιμάσει ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο», λέει.


Πηγή: www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...