Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΛΟΚΟΣΜΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ NASA



Το πλήρωμα της αποστολής Apollo στη Σελήνη ήταν πολύ αμήχανο και λίγο τρομαγμένο για τη μετάδοση ραδιοκυμάτων που θύμιζε "μουσική" και που ακούγονταν μέσα από τα ακουστικά τους. Κανείς τους δεν μπορούσε να πει με σιγουριά αν έπρεπε ή όχι να το αναφέρουν στη NASA.

   Ήταν το 1969, δύο μήνες πριν από την ιστορική πρώτη επανδρωμένη προσγείωση του Apollo 11 στο φεγγάρι, όταν το Apollo 10 εισήλθε σε σεληνιακή τροχιά, η οποία περιελάμβανε και τη διαδρομή στην αθέατη πλευρά της σελήνης, σημείο στο οποίο όταν διέρχονται όλα τα διαστημόπλοια βρίσκονται εκτός επαφής με τη Γη για περίπου μία ώρα. Αυτή η τεχνική δυσκολία έχει εξάψει τη φαντασία πολλών και έχει προκαλέσει τη γέννηση θεωριών και θρύλων. Σήμερα η NASA, έρχεται να προσθέσει ακόμη έναν, καθώς χαρακτηρίζει αυτές τις μεταδόσεις αλλόκοσμη "Μουσική" και σκοπεύει να τις παρουσιάσει για πρώτη φορά στη σειρά ντοκιμαντέρ του Science Channel με το όνομα Nasa's Unexplained Files. 

  Αυτές οι ηχογραφήσεις παρέμεναν απόρρητες για 40 χρόνια, αλλά και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, όπως αναφέρει το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.   Οι μαγνητοσκοπημένες καταγραφές περιέχουν "περίεργη, απόκοσμη μουσική που έρχεται μέσω του ραδιοφώνου" την οποία οι τρεις αστροναύτες περιγράφουν σαν ήχο που θυμίζει σφύριγμα. Όπως δείχνουν οι κασέτες που ανακτήθηκαν πρόσφατα οι ήχοι είχαν διάρκεια για σχεδόν μια ώρα, όση ώρα η αποστολή ήταν στη αθέατη πλευρά της Σελήνης. 

  Το ντοκιμαντέρ μεταφέρει και τους διαλόγους των αστροναυτών ( Thomas P. Stafford,  John W. Young, Eugene A. Cernan) όταν συνειδητοποιούν πως αυτό που ακούνε είναι κάτι περίεργο και συζητάνε αν πρέπει να το αναφέρουν και πόσο περίεργα το άκουσε ο καθένας.

   Αυτή βέβαια είναι μια αρκετά δραματοποιημένη μεταφορά των στοιχείων μια και αυτά τα δεδομένα μεταφέρονται στην τηλεόραση και η υπερβολή στην παρουσίαση είναι δεδομένη... ακόμη και για τη NASA. 

  Η NASA έχει καταγράψει "ήχους" στο διάστημα ξανά και δεν ήταν τίποτα περισσότερο από παλλόμενα στο κενό του διαστήματος ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Αρκετοί ανιχνευτές της NASA έχουν καταγράψει αυτά τα κύματα και όταν μεταφράζονται σε μορφή ηχητικού στο ανθρώπινο αυτί, μπορούν να ακουστούν αρκετά αλλόκοσμα.

   "Υπήρξαν πολλά περιστατικά όπου αστροναύτες στο διάστημα είδαν και άκουσαν πράγματα που δεν αναγνωρίζουν, και κάποιοι αναρωτιέστε για όλα αυτά", είπε ο Al Worden που ήταν πλήρωμα στο μεταγενέστερο Apollo 15 o οποίος δε φαίνεται να συμμερίζεται το σασπένς.

    Η πρεμιέρα πάντως έχει εξάψει τη φαντασία αρκετών μέσων στις ΗΠΑ κυρίως και αναμένεται με ενδιαφέρον ακόμη και αν είναι σχεδόν βέβαιο πως απαντήσεις δεν θα δοθούν. 






Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...