Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ


Ξεκίνησαν τα Προγράμματα Ενίσχυσης της Μελισσοκομίας
(Αντικατάσταση κυψελών και μετακίνηση ως 30 Απριλίου 2016)

Μέχρι τις 30 Απριλίου μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι μελισσοκόμοι που επιθυμούν να υπαχθούν σε προγράμματα ενίσχυσης της μελισσοκομίας.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας  στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας  αποστέλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τις δράσεις 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων” και 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” (Καν. 1234/ΕΚ/2007) («Αντικατάσταση Κυψελών» και «Μετακίνηση Κυψελών»).
Το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας στεγάζεται πλέον στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογεννετικών πόρων στη Νάουσα στη διεύθυνση Σ.Σ. Νάουσας 38 Τ.Κ. 59035 με τηλέφωνο επικοινωνίας 2332041548.
Για την εξυπηρέτηση των μελισσοκόμων του νομού Πέλλας οι επόπτες του Κέντρου Μελισσοκομίας θα βρίσκονται στο γραφείο 228 στο δεύτερο όροφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας στο διοικητήριο Έδεσσας, έως και τις 1 Απριλίου, όπου μπορούν να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Η αίτηση είναι κοινή και για τις δύο δράσεις και δε θα χρειαστεί ο αιτών να φέρει δύο φορές τα ίδια δικαιολογητικά.
Όσον αφορά την δράση «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΨΕΛΩΝ 2016» (Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων) δικαιούχοι είναι όλοι οι μελισσοκόμοι.
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύονται από:
α) Φωτοαντίγραφο του Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου που έχει εκδοθεί σύμφωνα με την 370910/14-5-2001 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας. Το μελισσοκομικό βιβλιάριο πρέπει να είναι θεωρημένο για να ισχύει (φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της σελίδας όπου φαίνεται η θεώρηση). Υπενθυμίζουμε ότι τα μελισσοκομικά βιβλιάρια θεωρούνται ανά δύο έτη από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
β) Φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 και Ε3 της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης.
γ) Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού.
δ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι οι συγκεκριμένες δράσεις δεν ενισχύονται από άλλη πηγή.
Όσον αφορά  τη Δράση «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΔΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 2016» δικαιούχοι είναι μόνο οι επαγγελματίες αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ κάτοχοι τουλάχιστον 150 μελισσιών. Οι δικαιούχοι αυτοί πέρα των παραπάνω δικαιολογητικών θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον τα εξής:
α) Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας.
β) Φωτοαντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας του ΦΙΧ μελισσοκομικού - αγροτικού αυτοκινήτου που ανήκει στον αιτούντα (όχι συζύγου ή τέκνου).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με του επόπτες του Κέντρου Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας Ρέππας Σταύρος και Άννα Σαββίδου στο τηλέφωνο 2381351294 της Π.Ε Πέλλας όπου θα βρίσκονται μέχρι και τις 1 Απριλίου.
                         
                                                                                                      Ο Διευθυντής



                                                                                                Τρύφων Τσαντάκης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...