Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

"Η Βεγορίτιδα θα συνεχίζει να προστατεύεται με την περσινή απόφαση του Αν. Υπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη"



Γιάννης Σηφάκης : Η Βεγορίτιδα έχει προστατευτεί με την περσινή προσωρινή απόφαση του Αν.Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και θα συνεχίσει να προστατεύεται
Η επαναφορά των ίδιων θεμάτων και την φετινή χρονιά από αυτούς που αμετανόητοι  αισθάνονται ότι «έχασαν» πέρυσι δεν είναι σοφή πράξη. Και η νέα προσπάθεια τους να μην επανακάμψει ποτέ η λίμνη θα πέσει στο κενό.   
Αισθάνομαι υπερήφανος για την κυβέρνηση μας και προσωπικά δικαιωμένος αφού καταφέραμε να αποκρούσουμε τις αυθαιρεσίες αντιπεριφερειαρχών και δημάρχου Αμυνταίου που επιδίωξαν ( σθεναρά ,είναι αλήθεια) την προστασία εκείνων που  είχαν προσωρινή παραχώρηση έως ότου η λίμνη επανακτήσει τα εδάφη της. Αυτών που, τώρα που η λίμνη «αγωνίζεται» να λειτουργήσει σαν φυσικό οικοσύστημα ( που ακόμη δεν τα έχει καταφέρει) με την άνοδο της στάθμης της, επιμένουν να συνεχίζουν να καλλιεργούν τα εδάφη της λίμνης με πλάτη κάποιους πολιτικούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αδιαφορώντας για την επιβίωση της λίμνης και την βιώσιμη ανάπτυξη Πέλλας και Φλώρινας.
Όσο όμως και να προσπαθούν να επαναφέρουν κάποιοι το θέμα που αντιμετωπίστηκε πέρυσι δεν θα τα καταφέρουν. Η κυβέρνηση πάλι θα προστατεύσει την λίμνη όσες «συσκέψεις» και να επιχειρήσουν για το λυμένο θέμα και όσες επιτροπές και να ζητούν ( ματαίως) να κάνει το Υπουργείο με την συμμετοχή τους. Και σε όσες ΑΝΚΟ να αναθέτουν μελέτη με στόχο την υποβάθμιση και όχι την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σπαταλούν τα χρήματα των φορολογούμενων και τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για να κάνουν δήθεν μελέτες που δεν θα τις εγκρίνει η κυβέρνηση που επιμένει σταθερά στην προστασία της λίμνης και στην βιώσιμη ανάπτυξη με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Η πολιτεία αναθέτει την μελέτη ανώτερης και κατώτερης στάθμης, ολοκληρώνει την μελέτη πλημμύρας και θα ενσωματώσει τα συμπεράσματα τους στην αναθεώρηση των μελετών διαχείρισης υδατικών λεκανών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...