Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ «Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ»



Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,
Συμπληρώνονται σήμερα αισίως δύο χρόνια από την ημέρα που η Δημοτική Παράταξη «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» έκοψε πρώτη το νήμα και αναδείχτηκε νικήτρια στις εκλογές. Ήταν 25 Μαΐου 2014 όταν η Αλμωπία επέλεξε την δική μας ομάδα για να κρατήσει το τιμόνι του τόπου μας.
Όσοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα να ανατρέξετε στο πρόγραμμα που είχαμε δημοσιεύσει προεκλογικά, το οποίο ήταν απέναντι στη λογική των εντυπωσιακών αλλά τελικά ανέφικτων προγραμμάτων, θα διαπιστώσει ότι μέχρι σήμερα παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τα πιστεύω μας. Ξεκινήσαμε από τα μικρά καθημερινά προβλήματα βάζοντας κανόνες και τρόπους λειτουργίας, καθώς παραλάβαμε έναν Δήμο που δεν μπορούσε να εξασφαλίσει πετρέλαιο για τα σχολεία μας, λάμπες για τους δρόμους και με τα σκουπίδια να κοντεύουν να μας πνίξουν. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για έναν Δήμο που βρίσκεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο δίπλα σε όλους τους πολίτες, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και στενόμυαλες λογικές. Χωρίς την παραμικρή διάκριση, απ’ αυτές που παρατηρούσαμε όλοι μας στο παρελθόν.
Από τη πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την διεκδίκηση του Δήμου Αλμωπίας, είχα τονίσει ότι αυτή η ομάδα είχε ως όπλο την ποιότητα, τις γνώσεις και την όρεξη για δουλειά. Σήμερα –δύο χρόνια μετά- επιβεβαιώνεται στην πράξη αυτή η πεποίθησή μου. Ως Δήμαρχος έχω δίπλα μου ανθρώπους που υπηρετούν τους κοινούς μας στόχους, χωρίς να υπολογίζουν κανένα προσωπικό κόστος. Ανθρώπους που δεν διστάζουν να μπούνε μπροστά και να δώσουν λύσεις, εκεί που άλλοι θα δίσταζαν. Ανθρώπους που συνδυάζουν την εμπειρία με τον ενθουσιασμό. Όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι, είναι γεμάτοι ζωντάνια, διάθεση για προσφορά και δύναμη. Προσωπικά ως Δήμαρχος αλλά και παλαιότερα ως υποψήφιος επέλεξα συνειδητά να μην κάνω εκπτώσεις στις επιλογές μου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους ανθρώπους που εκλέχθηκαν αλλά και σε όλους αυτούς που συμπορεύτηκαν μαζί μας και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την επιτυχία και είναι πάντοτε πρόθυμοι να βοηθήσουν όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις. Έχω πάντοτε κατά νου τις ανάγκες της κοινωνίας και μάλιστα σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την Πατρίδα μας.
Παράλληλα, έχω επιλέξει να βρίσκομαι καθημερινά δίπλα στους συμπολίτες μας. Επισκέπτομαι συνεχώς τα χωριά μας και βλέπω από κοντά όλα τα ζητήματα. Μαζί με τους Προέδρους, που είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας και αυτοί που έχουν άμεση επαφή με τα προβλήματα. Με την γενικότερη στάση μας ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή ότι τους θεωρούμε όλους δικούς μας ανθρώπους, ανεξάρτητα με το αν εκλέχθηκαν με την δική μας παράταξη ή όχι. Και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί εισπράττω και από την δική τους πλευρά, ότι έχουν μεγάλη διάθεση για συνεργασία.
Ξέρω πολύ καλά ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε όλα τα προβλήματα που συσσωρεύονταν για πολλά χρόνια. Όμως γνωρίζω επίσης ότι με την σκληρή μας προσπάθεια, έχουμε πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα. Με παρεμβάσεις ουσίας που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των συμπολιτών μας. Η δική μας Δημοτική Αρχή μιλάει με τα έργα της.

Τα σημαντικότερα απ’ αυτά τα έργα:
- Αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας (καθαριότητα, φωτισμός, οδικό δίκτυο).
- Απεγκλωβίσαμε και υλοποιούμε έργα όπως ο ΧΥΤΑ και το αποχετευτικό δίκτυο της Αριδαίας.
- Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην αγροτική οδοποιία και αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα που προκύπτει στον τομέα της άρδευσης.
- Υλοποιούμε σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της εικόνας τόσο στην πόλη της Αριδαίας όσο και των χωριών.
- Ενισχύουμε συνεχώς τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας.
- Στηρίζουμε τον πολιτισμό και την παράδοση και δίνουμε ζωντάνια στον τόπο μας με την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεις (π.χ. Χριστουγεννιάτικο Χωριό, Ανθοέκθεση, Καρατζοβίτικο Καρναβάλι). Επισκευάζουμε το Ανοιχτό Θέατρο στο Δασάκι Αριδαίας μετά από χρόνια αδράνειας.
- Επενδύουμε στην ανάδειξη του τουρισμού, στοχεύοντας στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Αλμωπίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ, ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ!

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας»

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...