Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ Ι.Ε.Κ.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Προβλήματα των σπουδαστών στα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ.

Τα άμεσα αποτελέσματα της αντεργατικής πολιτικής βιώνουν και οι νέοι που βρίσκονται στην κατάρτιση μιας και βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ αγοράς εργασίας και εκπαιδευτικού συστήματος.
Έτσι οι σπουδαστές των δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ, για τη χρονιά που διανύουμε, είναι μεν υποχρεωμένοι να κάνουν εξάμηνη πρακτική (960 ώρες) σε κάποια επιχείρηση ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα στην ειδικότητά τους, αλλά χωρίς να πληρώνονται και χωρίς ασφάλιση για τον κλάδο σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (παρά μόνο για ενδεχόμενο εργατικό ατύχημα στο χώρο της πρακτικής εργασίας). Ταυτόχρονα η υποχρηματοδότηση των δημοσίων ΙΕΚ, έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των σπουδαστών για πληρωμές εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά (αστικό, υπεραστικό ΚΤΕΛ, ΟΣΕ), την αγορά αναλώσιμων για την εκπαιδευτική διαδικασία, για την προμήθεια των σημειώσεων, ενώ θα έπρεπε όλα αυτά να παρέχονται δωρεάν από το κράτος. Επίσης παραμένουν απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί επί μήνες, αλλά και οι σπουδαστές, για την πρακτική άσκηση προηγούμενων ετών (2011).
Να πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, στην εξασφάλιση τζάμπα εργατικού δυναμικού σε επιχειρήσεις για ένα εξάμηνο, ενώ συγχρόνως συμβάλλει στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες που βιώνουν την τεράστια ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, την άγρια φοροληστεία κ.ά.
Και αποτελεί πρόκληση για τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών, την ίδια ώρα που έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία την ανασφάλεια, που πασχίζουν να μορφωθούν, η κυβέρνηση στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης και της ανταγωνιστικότητας, αφενός να δίνει δισεκατομμύρια στις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους και αφετέρου να επιβάλλει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία των σπουδαστών των ΙΕΚ. Να μην εξασφαλίζει την πλήρη χρηματοδότηση των δημοσίων ΙΕΚ, την δωρεάν εκπαίδευση, να έχει απλήρωτους εκπαιδευτικούς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε τι ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση για:
·        Την άμεση εξασφάλιση πλήρους χρηματοδότησης των Δημοσίων ΙΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·        Την κατάργηση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία – πρακτική των σπουδαστών όλων των ΙΕΚ.
·        Να προβλέπεται η αμοιβή όλων των σπουδαστών των  ΙΕΚ (δημόσιων και ιδιωτικών) με το βασικό μισθό, καθώς και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη (συντάξιμος χρόνος, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).
·        Διανομή δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας, όλων των αναλώσιμων (σημειώσεις κ.ά.) καθώς και τη δημιουργία υποδομών με σύγχρονα εργαστήρια, βιβλία κλπ.
·        Κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικούς για την επόμενη χρονιά.
·        Δωρεάν στέγαση για όσους σπουδαστές βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους, καθώς και πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Γιώργος Λαμπρούλης
Γιάννης Δελής
Χρήστος Κατσώτης
Μανώλης Συντυχάκης
Σταύρος Τάσσος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...