Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

«Νέα ΚΑΠ και ΟΣΔΕ» - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Α.Φ.Ο.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ "Η ΕΝΩΣΗ"


Κυρίες και Κύριοι ,

     Τα τελευταία έτη , έτη οικονομικής κρίσης στη χώρα μας η συμβολή του πρωτογενή τομέα στο ακαθάριστο εγχώριο προιον έχει αυξηθεί κυρίως λόγω της μεγάλης μείωσης της συνολικού εγχώριου προιοντος. Επιπλέον, διαπιστώνεται ότι στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, ο πρωτογενής τομέας δείχνει να αντιδρά καλύτερα, διατηρώντας μια δυναμική αλλά και προοπτικές ανάπτυξης που μπορούν να προσελκύσουν νέες επιχειρηματικές και επενδυτικές δράσεις.
     Η αγροτική δραστηριότητα και η ύπαιθρος αποδείχτηκαν λιγότερο ευάλωτες κυρίως λόγω της πολυλειτουργικότητας της γεωργίας (π.χ. αγροτουρισμός), γεγονός που προκάλεσε και μια τάση επιστροφής των νέων στην ύπαιθρο.
     Σε αυτό το περιβάλλον ο τομέας της Κοινωνικής Οικονομίας και ειδικότερα οι αγροτικοί συνεταιρισμοί είναι γενεσιουργοί νέων πτωτοβουλιών και δημιουργοί νέων ευκαιριών απασχόλησης δίνοντας ταυτόχρονα προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προιοντα. Εξάλλου , έχει αποδειχθεί ότι η προστιθέμενη αξία προκύπτει από τις συνέργειες μεταξύ τομέων και δραστηριοτήτων και τις ιδιαιτερότητες των αγροτικών περιοχών και όχι κατ’ ανάγκη από το οικονομικό μέγεθος της επένδυσης. Επίσης, ο συμβολαιοποιημένος τρόπος καλλιέργειας και εκτροφής καθώς και ο συνεργατισμός αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες της ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου.
     Η νέα ΚΑΠ και οι προκλήσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης απαιτούν δομές, όπως είναι οι συλλογικές οργανώσεις των παραγωγών (π.χ αγροτικοί συνεταιρισμοί), οι οποίες θα συνιστούν το βασικό όχημα μέσω του οποίου βελτιστοποείται τόσο η εφαρμογή της νεάς ΚΑΠ όσο και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
     Ειδικότερα, στην Αλμωπία ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας δικαιούται να έχει πρόσβαση σε σταθερές, ασφαλείς και μη ευκαιριακές τεχνολογικά προηγμένες υποστηρικτικές δομές, οι οποίες μπορεί να είναι αρωγοί στην πολυσχιδή του δραστηριότητα που απαιτεί ολοένα και περισσότερες δεξιότητες. Δομές οι οποίες θα υπηρετούν το κοινό όραμα μιας ουσιαστικής παρέμβασης στην αγροτική οικονομία του τόπου μας πέρα από σκοπιμότητες και βραχύβιες λύσεις της μιας χρήσης.
     Η σωστή, έγκαιρη και έγκυρη δήλωση για τις κοινοτικές ενισχύσεις (ΟΣΔΕ), εκτός από την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών αποτελεί τον πληροφοριακό πυρήνα ένταξης του παραγωγού και σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα προς ενίσχυση του εισοδήματός του.
     Ο Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας « Η ΕΝΩΣΗ » με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) και με την επιστημονική και τεχνολογική υποστήριξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ως πιστοποιημένος φορέας Β’ βαθμού (έχει τη δυνατότητα διόρθωσης λαθών), διαθέτει την κατάλληλη και πληρέστερη υλικοτεχνική υποδομή και εμπειρία που απαιτείται στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση του παραγωγού μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας με κυρίαρχο στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας της παραγωγής του και κατ’ επέκταση της ενίσχυσης του αγροτικού του εισοδήματος.
     Στον Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ» - ΚΕΑ Αλμωπίας υπάρχει η αντίληψη ότι η υποβολή των αιτήσεων είναι σοβαρή και πολυδιάστατη υπόθεση η οποία απαιτεί όχι μόνο τεχνολογική επάρκεια , γνώση του κανονιστικού πλαισίου, αλλά και εμπειρία, κατανόηση και επαφή με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Η αντίληψη αυτή αποτελεί συστατικό στοιχείο της προσπάθειας μας και οδηγεί στη διαρκή βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών.
     Τα στελέχη του Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ» - ΚΕΑ Αλμωπίας είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα, έμπειρα και έτοιμα να παρέχουν εξειδικευμένη και έγκυρη πληροφόρηση και ενημέρωση στον κάθε ενδιαφερόμενο παραγωγό όχι μόνο στην περίοδο υποβολής των αιτήσεων του ΟΣΔΕ , αλλά όλο το χρόνο και παράλληλα να υπηρετήσουν μια αναπτυξιακή πολιτική επανεκκίνησης του αγροτικού τομέα της περιοχής μας. 

                                                                                                        Για τον
                                                                                               Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας
                                                                                                    « Η ΕΝΩΣΗ »

                                                                                                              Ο
                                                                                                         Πρόεδρος

                                                                                               Μπερμπέρης Παντελής

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ [23840 ]
   ΠΡΟΕΔΡΟΣ            
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ
ΔΙΑΛΟΓΗΤΗΡΙΑ - ΨΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ - ΜΗΧΑΝ/ΣΗ
Ο.Π.  ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ
Ο.Π.Α.Κ.  ΚΑΠΝΟΥ
ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ
FAX
E-MAIL:
info.afosalmopias@gmail.com
 21 380
 21 380
 21 380
 21 358





 23 332

Α.Φ.Ο.Σ.  ΑΛΜΩΠΙΑΣ
                   «Η ΕΝΩΣΗ»
-------------------------------------------------------

ΕΔΡΑ:  ΑΡΙΔΑΙΑ  -  Ν. ΠΕΛΛΑΣ

1Ο χμ Αριδαίας- Tσακώνων - Τ.Κ. 584 00
  Α.Φ.Μ. 999745735
        
    Αρ. Πρωτ. 196 Αριδαία 5-05-2016
                                                       





.................
Αριδαία.22/5/1998




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...