Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Συνηθισμένα ευτυχισμένοι - συνηθισμένα δυστυχισμένοι



Το παραμύθι αλλιώς ξέρεις πως είναι;

Έζησαν αυτοί καλά, κάποιοι καλύτερα και κάποιοι άλλοι συνηθίσανε να ζούνε μέτρια.
Γυναίκες: Από τριών χρονών παίζουνε με κούκλες που τις ντύνουν νύφες, σπρώχνουνε καροτσάκια με μωράκια, πώς λοιπόν μεγαλώνοντας να μην θέλουν να παντρευτούν όταν αυτό το έχουν σαν εικόνα από μικρές; Έτσι ντύνονται και μιλάνε περίπου με τον ίδιο τρόπο, κάνουν τις χαζές (μερικές από αυτές είναι κιόλας) και ψάχνουνε όλες τον τέλειο, τον ιδανικό, τον άντρα των ονείρων τους (τον John-John).
Επειδή όμως βλέπουν ότι είναι λίγο δύσκολο να τον βρούνε και τα χρόνια περνάνε, κάποιες τελικά συμβιβάζονται σε κάτι μέτριο, μόνο και μόνο για να μην μείνουνε στο ράφι. Το κόστος δεν είναι ότι απλά συμβιβάζονται αλλά οτι κάνουν το οτιδήποτε για να καταλήξει η σχέση τους σε γάμο. Κλείνουνε τα μάτια τους σε απαράδεκτες συμπεριφορές, σε κέρατο, σε ψέματα.
Μερικές από αυτές, έχουνε πιο συγκεκριμένο στόχο, ψάχνουνε με κριτήριο χρήμα, οικογενειακή κατάσταση, το φουλ πακέτο και κάποιοι τις παραδέχονται γι' αυτό, όπως κάτι μαμάδες που τις ακούς να λένε την ίδια ατάκα "Είδες;;;; Γιατρό πήρε, πολύ καλό παιδί και από καλή οικογένεια".
Άντρες:  Από μικρά παιδιά έως και όσο μπορούν παίζουνε με μία μπάλα, μεγαλώνοντας έχουν στόχους όπως καριέρα, αυτοκίνητο και να γνωρίσουν όσες περισσότερες γυναίκες μπορούν.
Δεν καίγονται να παντρευτούν, όταν το αποφασίσουν όμως οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι γυναίκα έχουν πάρει, το μαθαίνουν στην πορεία και κάποια βράδια σκέφτονται την άλλη, αυτή που δεν ήταν για γάμο. (εξαιρείται ο γιατρός που τον τύλιξε η γυναίκα αράχνη και που δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται και η μόνη που στεναχωριέται για την τύχη του είναι η μανούλα του).
Και μετά ο καθένας κάνει τις επιλογές του, κάποιοι είναι τυχεροί γιατί βρήκανε την πραγματική ευτυχία και κάποιοι άλλοι ¨συνηθίζουνε¨  να  μας λένε πως είναι ευτυχισμένοι.
Τι συνηθίζεις ακριβώς; Συνηθίζεις να αγαπάς κάποιον που δεν ερωτεύτηκες ποτέ; Συνηθίζεις να ζεις μέτρια; Συνηθίζεις να μην περνάς καλά; Συνηθίζεις να παρακαλάς τους φίλους σου να έρθουν για παρέα στις διακοπές γιατί μαζί βαριέστε αφόρητα; Συνηθίζεις να μην θαυμάζεις τον άνθρωπο που παντρεύτηκες ;
Λίγα χρόνια μετά κάποιοι από αυτούς επειδή δεν την αντέχουν την ¨τόση ευτυχία¨, χαλάνε τα σπίτια τους ή  συνηθίζουνε μια διπλή κρυφή ζωή. Όλοι εμείς αυτούς τους χαρακτηρίζουμε ανήθικους δεν ψάξαμε όμως ποτέ το γιατί.
Άτιμο πράγμα η συνήθεια. Το κάπνισμα ας πούμε είναι συνήθεια δεν είναι; Άμα αλλάξεις μάρκα δεν σε πιάνει βήχας; Ότι δεν είναι κομμένο και ραμμένο πάνω σου αντανακλάται στον οργανισμό σου και έχει επιπτώσεις.
Είναι και ωραίο πράγμα η συνήθεια, για εκείνους που ερωτευτήκανε και συνηθίσανε να αγαπάνε. Συνηθίσανε να μην μπορούνε να ζούνε χωρίς αυτό. Συνηθίσανε να γελάνε με τα ίδια πράγματα, συνηθίσανε να είναι τόσο ευτυχισμένοι  που στα μάτια όλων φαίνονται βαρετοί.
Κάποιος κάποτε μου είχε πει ότι οι καλές σχέσεις αρχίζουν και τελειώνουν ενώ οι κακές μπορούνε να σέρνονται αιώνια. Τότε δεν το κατάλαβα αλλά τώρα το βλέπω.
Τις περισσότερες φορές στις καλές σχέσεις τα θέλεις όλα, είσαι ερωτευμένος, ζηλεύεις, έχεις εγωισμό και δεν ρισκάρεις να το ζήσεις μέχρι να το συνηθίσεις, με φόβο μην πληγωθείς οπότε κάπου στο τέλος το χάνεις. Ενώ οι κακές σχέσεις σέρνονται αιώνια, δεν ερωτεύτηκες, δεν έζησες έντονα, δεν έχεις να χάσεις τίποτα γιατί δεν έχεις δώσει τίποτα και έτσι χλιαρά μπορείς να ζήσεις μια ολόκληρη ζωή.
Θα σου πω εγώ πως είναι το παραμύθι αλλιώς. Όλη η ζωή μας είναι μια μεγάλη συνήθεια. Κάποιοι είναι συνηθισμένα ευτυχισμένοι και κάποιοι συνηθισμένα δυστυχισμένοι απλά όλοι νομίζουν πως αυτό που ζούνε είναι πάντα το "και εμείς καλύτερα... απ' τα παραμύθια".
Πριν συνηθίσεις σε κάτι, κράτα μόνο αυτό που έλεγε ο  Πυθαγόρας :
''Διάλεγε πάντοτε τον δρόμο που σου φαίνεται καλύτερος, όσο κι αν είναι δύσκολος. Η συνήθεια θα τον κάνει εύκολο και ευχάριστο ''.


Γράφει η Γεωργία Τζουμάκα
''Τελείωσα βιομηχανικό σχέδιο... κι επειδή στην ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα να σχεδιάσω, σχεδιάζω με λέξεις τις σκέψεις μου!''





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...