Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ  ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ : «ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ»


Ως γνωστόν, ο Γιώργος Καρασμάνης με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έχει καταγγείλει την πρωτοφανή κυβερνητική αυθαιρεσία να επιχειρηθεί η εξαίρεση του Νομού μας από την κατηγορία των Παραμεθορίων και Προβληματικών τύπου Α στο σύνολό τους, γεγονός που μεταξύ άλλων απειλεί και την περικοπή του επιδόματος παραμεθορίου στους εργαζομένους, στερώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο από την τοπική αγορά και οικονομία ένα σημαντικό κονδύλι.
Κατ’ επανάληψη μάλιστα υπενθύμισε στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών το γεγονός ότι, από δεκαετίας σχεδόν, ο Ν. Πέλλας είχε χαρακτηρισθεί «Παραμεθόριος» με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής υπό την προεδρία του ιδίου και στη συνέχεια ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφερε τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής,  η οποία ψηφίσθηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα (Ν. 3536/2007), καθώς επίσης και «Προβληματικός τύπου Α στο σύνολό του» με Κ.Υ.Α. (Κοινή Υπουργική Απόφαση) των τότε Υφυπουργών Π. Δούκα και Α. Ανδρεουλάκου. Στην απόφαση μάλιστα της Επιτροπής Περιφερειών για την Πέλλα συμπεριλήφθηκε και ο όρος: όσοι Νομοί έχουν κοινά σύνορα με άλλο κράτος θα χαρακτηρίζονται αυτόματα Παραμεθόριοι στο σύνολό τους, και ακόμη όταν είναι απομονωμένοι από την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό, ή και παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά της αποβιομηχάνισης και του οικονομικού και δημογραφικού μαρασμού, επίσης θα χαρακτηρίζονται Προβληματικοί.
Κατέθεσε δε όλα τα αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Ν. Πέλλας πληροί και με το παραπάνω και τα πλέον αυστηρά κριτήρια που θέτει ακόμη και το αρθρ. 19 του Ν. 3354/2015 (δυσκολία πρόσβασης, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ορεινότητας των περιοχών κλπ ), ώστε να παραμείνει Παραμεθόριος και Προβληματικός στο σύνολό του, αφού πρόκειται για Νομό: απομονωμένο από την ενδοχώρα και το εξωτερικό, με τρισάθλιο οδικό και ανεπαρκές σιδηροδρομικό δίκτυο, με 80 χλμ μεθοριακή γραμμή, πλήρως αποβιομηχανοποιημένο με φθίνουσα οικονομική πορεία με δραματική συνέπεια τη συρρίκνωση του πληθυσμού κλπ.
Αντί όμως οι αρμόδιοι Υπουργοί, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στο Γιώργο Καρασμάνη, αλλά και στους πολίτες της Πέλλας, από τις οποίες να προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο Νομός μας θα συνεχίσει να είναι Παραμεθόριος και Προβληματικός στο σύνολό του, ο απερχόμενος λόγω του πρόσφατου κυβερνητικού ανασχηματισμού Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Βερναρδάκης, προφανώς λησμονώντας ότι έχει παρέλθει και η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτώβρη  για την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, έδωσε στις 04 Νοεμβρίου ασαφή και αόριστη απάντηση σε σχετικό Υπόμνημα των εργαζομένων που κατέθεσε ως αναφορά ο Βουλευτής στις 13/10/2016, αφού μεταξύ άλλων αναφέρει :

«…Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, η οποία προβλεπόταν να εκδοθεί καταρχήν μέχρι 31/03/2016, θα καθορισθούν εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του ως άνω επιδόματος με κριτήριο τη δυσκολία πρόσβασης λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της νησιωτικότητας και της ορεινότητας των περιοχών.
Κατόπιν των ανωτέρω, στο πλαίσιο της παρεχόμενης νομοθετικής εξουσιοδότησης και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, έχει ξεκινήσει η διαδικασία επανεξέτασης του καθορισμού των απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί για το εν λόγω θέμα….».
Ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την προσπάθεια να επανέλθει η απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και ο νομός μας να συνεχίσει να είναι παραμεθόριος και προβληματικός τύπου Α΄ στο σύνολό του, με όλα τα ευεργετήματα όπως το επίδομα Παραμεθορίου.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...