Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Αυτοψία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στα μεγάλα έργα του Δήμου Αλμωπίας


ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ κ. ΑΘΗΝΑΣ ΑΗΔΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟ

Τον Δήμο Αλμωπίας επισκέφθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά, με στόχο να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη σημαντικών έργων που υλοποιεί τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος. Στο Δημαρχείο την υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας κ. Σίμο Σωτηριάδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστο Γεωργίου.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Αριδαίας που υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΕΥΑ, στα σημεία όπου υλοποιούνται οι αποκαταστάσεις των δρόμων.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την γεώτρηση που περιλαμβάνεται στο έργο ύδρευσης της Αριδαίας από τη Σωσάνδρα για το οποίο διατέθηκε πριν χρόνια το ποσό του 1.461.904 ευρώ και δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία, με αποτέλεσμα η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας να ζητά πίσω αυτό το τεράστιο ποσό. Η κ. Αηδονά δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση προς τον Δήμο Αλμωπίας ώστε να συνδεθεί και να λειτουργήσει το έργο και να αποδοθεί στους πολίτες.

Αργότερα, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο μεγάλο έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση που υλοποιείται στους Προμάχους. Η κ. Αηδονά τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιούνται σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επόμενος σταθμός το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας που υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας, όπου η κ. Αηδονά είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον ανάδοχο για την εξέλιξη των εργασιών, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει το θέμα της χρηματοδότησης ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα και καθυστερήσεις.

Τέλος, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον Δήμαρχο επισκέφθηκαν το τμήμα του ποταμού Τόπλιτσα στη διασταύρωση Λουτρών – Όρμας, για το οποίο έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια μεγάλη παρέμβαση μέσω ΕΣΠΑ που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Αριδαίας κ. Γρηγόρης Ταρασίδης υπέδειξε κάποιο τμήμα του ποταμού Μπέλιτσα (κεντρική γέφυρα στο ύψος της Υδραίας) που διασχίζει την Αριδαία και στο οποίο χρειάζεται παρέμβαση για να αποφευχθούν τα προβλήματα το χειμώνα, ενώ παράλληλα ο Δήμαρχος ζήτησε από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη να πραγματοποιηθούν διαγραμμίσεις στα τμήματα του οδικού δικτύου που συνδέουν ορεινά χωριά όπως Σαρακηνοί – Κορυφή και Περίκλεια – Λαγκαδιά, όπως έγινε σε κεντρικά σημεία του δρόμου.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Δήμαρχος Αλμωπίας ευχαρίστησε θερμά την Αν. Αντιπεριφερειάρχη για το πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνει, ενώ η κ. Αηδονά τόνισε ότι έχει αναπτυχθεί μία πολύ εποικοδομητική συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, την οποία συνεχάρη για την έντονη δραστηριότητα που επιδεικνύει καθώς επίσης και για το σημαντικό έργο που παράγει μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

1 σχόλια :

Αυτοψία στα μεγαλα έργα που δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ. Μονο ο δήμαρχος βλέπει έργα. Αυτά σπό φωτογραφιες.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...