Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Μάθε να συγχωρείς


Γράφει η  Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μάθε να συγχωρείς. Όχι για τους άλλους, αλλά για σένα.

Γιατί η μεγαλύτερη εκδίκηση είναι να μη μοιάζεις με εκείνους που σε πλήγωσαν.

Μην τους μοιάζεις, δεν αξίζει. Να συγχωρείς όχι γιατί οι άλλοι αξίζουν τη συγχώρεση, αλλά γιατί εσύ αξίζεις γαλήνη στην ψυχή σου

Γιατί το μίσος δεν καταστρέφει κανέναν άλλο, παρά μόνο εσένα.

Εσένα καταστρέψει η επιθυμία να τιμωρήσεις εκείνον που σε πίκρανε, επειδή έτσι θεωρείς ότι θα ‘’πάρεις το αίμα σου πίσω’’. Και πέφτεις χαμηλά, χάνεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου σκεπτόμενος το να ανταποδώσεις το κακό που σου έκαναν.

Και με αυτό όχι μόνο καταστρέφεις τον ίδιο τον εαυτό σου, αλλά γιατί η παγίδα του μίσους που έχεις πέσει, δε θα τελειώσει ποτέ. Θα είναι πάντα ατέρμονη, θα σε γεμίζει με την αγωνία ότι ο άλλος θα θέλει να σου κάνει αργότερα μεγαλύτερο κακό.

Αξίζει να φοβάσαι συνέχεια λοιπόν για έναν άνθρωπο που δεν αξίζει;

Να συγχωρείς γιατί η ζωή είναι εκείνη που επιστρέφει συμπεριφορές.

Μη φοβάσαι, εκείνοι που σε έβλαψαν, θα βρουν την κακία τους μπροστά τους. Μάθε να εμπιστεύεσαι τη ζωή, ξέρει να ανταποδίδει με καλύτερο τρόπο και από εσένα τον ίδιο. Εσύ όμως να εύχεσαι τα καλύτερα, ακόμα και για εκείνους που σε πλήγωσαν.

Δικαιολόγησέ τους, μπορεί και εκείνοι να ήταν παραπλανημένοι άνθρωποι, μπορεί να ξέφυγαν από το δρόμο τους, μην τους κατακρίνεις. Συγχώρεσε τους, δεν αξίζει να γεμίζεις με πικρία την καρδιά σου για κανένα. Απλώς απομακρύνσου.

Δε συγχωρείς για τους άλλους. Συγχωρείς για να μη βασανίζεσαι, για να μπορέσεις να κοιτάξεις μπροστά, παρά τις πληγές σου.

Δε συγχωρείς για να επαναφέρεις τον άνθρωπο που σε πλήγωσε στη ζωή σου. Απομάκρυνε τον, αλλά να μην επιθυμείς το κακό του.

Δες τους ανθρώπους που σου φέρθηκαν άσχημα ως μία ευλογία, όχι ως κακοτυχία. Ως μία ευκαιρία για να μάθεις τι άνθρωπος δε θέλεις εσύ να γίνεις, ως μία ευκαιρία να γίνεις πιο δυνατός και να μάθεις ότι η αξία μας δεν κρίνεται από εκείνους που δεν την είδαν. Συγχώρεσε τους, δεν αξίζει να γίνεις σαν αυτούς, να μοιάσει η ψυχή σου στη δική τους.

Συγχώρεσε τους, γιατί και εσύ αύριο θα πληγώσεις άλλους ανθρώπους και θα αποζητάς και εσύ τη δική τους.

Είναι μεγάλη αρετή η συγχώρεση άνθρωπε. Βάλε τη στη ζωή σου, γιατί η ψυχή σου αξίζει να ζει μέσα στην αγάπη.

Γιατί δεν πρέπει για μικρά ανθρωπάρια να δηλητηριάζεις τον εαυτό σου.

Βάλε τη στη ζωή σου και μην αφήνεις το μίσος να σε παρασέρνει στον ιστό του, όπως η αράχνη τα θύματά της.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...