Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Η περιφορά του Επιταφίου των Προμάχων


Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν και φέτος τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Προμάχων και με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια παρακολούθησαν την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου.
Η πομπή διέσχισε τα στενά του οικισμού και μετά από αρκετή ώρα κατέληξε πίσω στο Ναό.
Ο όμορφος ανοιξιάτικος καιρός συνέβαλλε στην μεγάλη κοσμοσυρροή, ενώ πολλοί ήταν και οι ετεροδημότες, η οποίοι επισκεπτόμενοι τα πάτρια εδάφη, δεν έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή περιφορά.
Άξια λόγου είναι  η  προσφορά εκατοντάδων χειροποίητων λαμπάδων στους κατοίκους κατά την έξοδο τους από το Ναό, λαμπάδες που ετοίμασαν κάτοικοι του χωριού σε  συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών  .
Για το βράδυ δε της Ανάστασης, η  «δαιμόνια» ομάδα έχει ετοιμάσει, χάρη στην αμέριστη βοήθεια όλων των κατοίκων, ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με πολύχρωμα βεγγαλικά, που όμοιό της δεν έχει ξανασυμβεί. 

Καλή Ανάσταση

















































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...