Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με Υφυπουργό Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου, Υφυπουργό ΠΑΑΤ Βάσίλη Κόκκαλη και ΓΓ ΥΠΑΑΤ Νίκο Αντώνογλου για τα στέκια οπωροκηπευτικών


Γιάννης Σηφάκης :  Θα υπάρξουν άμεσα ριζικές ρυθμίσεις για τα «στέκια» ( σημεία συγκέντρωσης) οπωροκηπευτικών 

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκο Αντώνογλου για την διερεύνηση της τελικής λύσης.
Υπήρξε συμφωνία στην πρόταση να επιτραπεί η ίδρυση χώρων συγκέντρωσης οπωροκηπευτικών («Στέκια»)  μόνο ως φορολογικά υποκαταστήματα των μεταποιητικών βιομηχανιών (για τα προϊόντα που κατευθύνονται στην βιομηχανία) ή των εμπόρων ( εγγεγραμμένων στο μητρώο εμπόρων) με ταυτόχρονη ύπαρξη χώρων αποθήκευσης και ψύξης ( με μόνιμους ή φορητούς ψυκτικούς θαλάμους) ιδιοκτησίας του εμπόρου για τα νωπά προϊόντα που προορίζονται για εμπόριο. 
Παράλληλα να οριστούν προδιαγραφές για τον χώρο, για τις συνθήκες υγιεινής, απασχόληση ειδικών κλπ 
Αποφασίστηκε η συνεργασία Υπουργείου Οικονομικών, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπουργείου Ανάπτυξης ( Γενική Γραμματεία Εμπορίου) για την άμεση προώθηση κοινής υπουργικής απόφασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η διαιώνιση της σημερινής κατάστασης θα συνέχιζε την παράνομη λειτουργία χώρων χωρίς άδειες, χωρίς εγκεκριμένες συνθήκες υγιεινής, χωρίς ελέγχους, και θα αποτελούσε αντικίνητρο στην ίδρυση οργανώσεων παραγωγών αφού δεν θα εξασφάλιζε τον υγιή και ισότιμο ανταγωνισμό εκτρέφοντας παράλληλα την μαύρη διακίνηση αγροτικών προϊόντων. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...