Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης και Αλμωπίας «Ο Παύλος Μελάς» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΕΔΕΣΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης και Αλμωπίας «Ο Παύλος Μελάς» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος.

Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν στη δράση του Συλλόγου, ενώ τονίστηκε ότι μέχρι σήμερα υπάρχει μία άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα είναι καλό να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Κάποιες από τις προτάσεις που συνέθεσαν τον διάλογο, αφορούν την διοργάνωση και καθιέρωση Μνημόσυνου προς τιμήν του Κώστα Γαρέφη και Ντόπιων Μακεδονομάχων, καθώς επίσης και άλλων εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Αλμωπία και πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τα ιστορικά στοιχεία και δεδομένα.

Παράλληλα, από τον Σύλλογο προτάθηκε προς τον Δήμαρχο και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημιουργία μουσείου «Καπετάν Γαρέφη και Γηγενών Μακεδονομάχων» με έδρα το Γαρέφι, στο οποίο θα μπορεί να βρει κανείς πλούσιο υλικό. Επίσης, προτάθηκε η διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων Μακεδονικού Αγώνα στους Προμάχους. Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Μνημείου Μακεδονομάχων Αλμωπίας στην έδρα του Δήμου, την Αριδαία.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος αναφέρθηκε στους σημαντικούς αγωνιστές που ανέδειξε αυτός ο τόπος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για όλους αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε σήμερα να αναδείξουμε τους αγώνες τους, μιας και έδωσαν ακόμα και το αίμα τους για την πατρίδα μας και γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται την ελληνική ιστορία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...