Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας και υπηρεσιακούς για θέματα της Αλμωπίας ( υλοποιηση δέσμευσης Υπουργού Θεανώς Φωτίου, αρδευτικά, υδρευτικά και αθλητικά έργα


Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Μπίνο με θέματα  την υλοποίηση υπόσχεσης της Υπουργού Θεανώς Φωτίου κατά την επίσκεψη της στην Αριδαία για πρότυπο οικισμό των Ρομά, την ωρίμανση αρδευτικών και υδρευτικών έργων στην Αλμωπία προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα, την υλοποίηση των αθλητικών έργων που εγκρίθηκαν από την ΓΓΑ και την έγκριση του βιολογικού καθαρισμού της Αριδαίας
Ζήτησε επίσπευση διαδικασιών για την απορρόφηση των κονδυλίων προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον χρηματοδοτήσεις    
Στην συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Χρήστος Γεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες υπεύθυνοι των αντίστοιχων τομέων βρέθηκε τρόπος να ξεκινήσουν άμεσα οι προκηρύξεις των αθλητικών έργων για τα οποία έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του Δήμου με την ΓΓΑ. 
Συζητήθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να προχωρήσει η ένταξη του Δήμου Αλμωπίας στους 72 δήμους της χώρας για την κατασκευή πρότυπου καταυλισμού για τους 30 περίπου Ρομά που ήδη ζουν στην Αριδαία.
Αναλύθηκε η ωριμότητα μελετών για αρδευτικά έργα ( φράγμα Προδρόμου και κεντρικό δίκτυο άρδευσης, κλειστός αγωγός από την Αγάθη παράλληλα με το ποτάμι για την οριστική επίλυση της άρδευσης του κάμπου της Υδραίας, κεντρικός αγωγός από το φράγμα της Φούστανης, ρυθμιστική λιμνοδεξαμενή Λυκοστόμου- Σωσάνδρας- Προμάχων, μικρές λίμνες στον Αρχάγγελο, αρδευτικό δίκτυο Χρύσας κ.α.) και για έργα ύδρευσης ( αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης της Αριδαίας, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Λουτρακίου και Προμάχων, ολοκλήρωση του έργου της ύδρευσης της Αριδαίας με γεώτρηση και δίκτυο στην Σωσάνδρα, επίλυση προβλήματος ύδρευσης Νότιας κ.α.).
Από τον βουλευτή ζητήθηκε η γρηγορότερη ωρίμανση κάποιων μελετών προκειμένου να επιδιωχθεί η χρηματοδότηση των έργων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων ( ΠΠΑ για την άρδευση και άλλα προγράμματα για την ύδρευση). 
Ακόμη συζητήθηκε η χρήση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net metering) για την ΔΕΥΑ.  
Η προμελέτη του βιολογικού καθαρισμού της Αριδαίας ολοκληρώνεται και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης του που έχει εξασφαλιστεί.
Αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας για να επιτευχθούν κάποια απτά αποτελέσματα.
Ακόμη ο βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ρομά της Αριδαίας για να τους ενημερώσει για τις ενέργειες προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής βελτίωσης των συνθηκών ζωής τους μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος που προωθείται από την Υπουργό Θεανώ Φωτίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας. 0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...