Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μήνυμα Γιάννη Σηφάκη σε μαθητές, εκαπδευτικούς και γονείς με ευκαιρία την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Μήνυμα Γιάννη Σηφάκη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, σας εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο, δημιουργικότητα και προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης με αφομοίωση των κατακτήσεων και της εμπειρίας της ανθρωπότητας από το παρελθόν.  Έτσι θα  γίνετε οι αυριανοί ενεργοί πολίτες που με την ευαισθησία και την αξιοσύνη σας θα δημιουργήσετε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. 
Η φετινή σχολική χρονιά, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ξεκινά με την επιστροφή στην κανονικότητα, με εκπαιδευτικούς στη θέση τους και με βιβλία στα σχολεία. Πιστεύουμε ότι πέρασε πια ο καιρός που και αυτά ακόμη ήταν ζητούμενα.
Ακόμη οι αλλαγές στο πρόγραμμα των σπουδών σας θα συμβάλουν στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης, της φαντασίας και της δημιουργικότητα σας.
Χρειάζονται ακόμη αρκετά βήματα αλλά καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την κατοχύρωση της δημόσιας, δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένης και δημοκρατικής εκπαίδευσης μέσα στην παιδεία που αποτελεί , για μας, καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό που πρέπει να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι. 
Προετοιμάζονται αλλαγές για την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης από την προσχολική αγωγή μέχρι και την Β’ Λυκείου που θα επεκταθεί στην πορεία και στην Γ’ Λυκείου και ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Λύκειο. Έτσι το σχολείο δεν θα θεωρείται πάρεργο και χάσιμο χρόνου αναδεικνύοντας σε πρωτεύουσα εκπαιδευτική διαδικασία την παραπαιδεία, όπως συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες.  Ακόμη με την αλλαγή που προτείνεται στο σύστημα εξετάσεων θα μειωθεί πολύ το άγχος των υποψηφίων και θα είναι αξιοκρατικότερη η είσοδος τους στις σχολές. 
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γνωρίζουμε το λειτούργημα που επιτελείτε με όχι και τόσο καλές ανταμοιβές. Σας εύχομαι δύναμη, απελευθέρωση της φαντασίας και  των δυνατοτήτων σας για να προσφέρετε καλύτερη γνώση αλλά και ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και των ιδιαίτερων δεξιοτήτων του κάθε μαθητή.
Αγαπητοί γονείς, βοηθήστε τα παιδιά σας όσο μπορείτε στον αγώνα που δίνουν και τους εκπαιδευτικούς που μοχθούν. Να είστε σίγουροι ότι η πολιτεία κάνει το καλύτερο στις συνθήκες που βρισκόμαστε για την δημόσια παιδεία για όλους.
Καλή σχολική χρονιά με καλή διάθεση και δημιουργικότητα!!!
Και να θυμόμαστε όλοι τα λόγια του φιλοσόφου: 
«Αν σκέφτεσαι για ένα χρόνο φύτεψε σπόρους, αν σκέφτεσαι για 10 χρόνια φύτεψε δέντρα, αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια μόρφωσε τον άνθρωπο».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...