Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Γιάννης Σηφάκης : Συναντήσεις με πολίτες και ενέργειες για ιδιοκτησιακά προβλήματα σε Λουτράκι και Σαρακηνούς.


Γιάννης Σηφάκης :  Συναντήσεις με πολίτες και ενέργειες για ιδιοκτησιακά προβλήματα σε Λουτράκι και  Σαρακηνούς. Αυτοψία στην Μπέλιτσα όπου διαπίστωσε την απόλυτη ανάγκη περαιτέρω έργων αντιπλημμυρικής προστασίας 

Α. Ιδιοκτησιακά
Προβλήματα που προέκυψαν με την κτηματογράφηση και τους δασικούς χάρτες συζήτησε με τους κατοίκους του Λουτρακίου και των Σαρακηνών ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης.
Στο Λουτράκι τα προβλήματα αφορούν στις εκτάσεις που και μετά την κατασκευή των αναχωμάτων δεν άλλαξαν χαρακτηρισμό καθώς και με το ιδιοκτησιακό στο Άνω Λουτράκι.
Ο βουλευτής μαζί με τους κατοίκους επισκέφτηκε το Δασαρχείο Αριδαίας, συναντήθηκε με τους αρμόδιους δασολόγους. Στην συνάντηση αναλύθηκαν τα θέματα που υπάρχουν, πολλά των οποίων διευθετήθηκαν με την έννοια ότι δρομολογήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Όσον αφορά τις εκτάσεις πίσω από τα αναχώματα ο βουλευτής θα συζητήσει για το θέμα με τις Κεντρικές Υπηρεσίες των Υπουργείων. Για τις ιδιοκτησίες στο Άνω Λουτράκι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν ενστάσεις στους δασικούς χάρτες και να επιληφθεί των θεμάτων εξειδικευμένη επιτροπή με επιτόπια αυτοψία. 
Στους Σαρακηνούς υπάρχουν θέματα με ιδιοκτησίες του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης που καλλιεργούνται όμως δεκαετίες από τους κατοίκους, με τα όρια του κτηματολογίου Έδεσσας – Αλμωπίας καθώς και την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών προβλημάτων για να μην χρειαστεί να ξαναγίνουν συμβόλαια και μεταγραφές στο υποθηκοφυλάκιο σε κάποιες περιπτώσεις.
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να ενεργήσει άμεσα και ήδη επικοινώνησε για τα θέματα με την διευθύνουσα σύμβουλο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ.

Β. Αντιπλημμυρικά 
Ο βουλευτής επισκέφτηκε μαζί με τον πρόεδρο του ΤΔ Λουτρακίου Γιάννη Μποτσφάρη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη καθώς και κατοίκους τα αναχώματα της Μπέλιτσας και διαπίστωσε την απόλυτη ανάγκη συνέχισης της χρηματοδότησης για άμεσες σοβαρές παρεμβάσεις προστασίας των πρανών και διευθέτησης τμημάτων του χειμάρρου. Το ίδιο έκανε με κατοίκους και από την πλευρά της Όρμας.
Ανακοίνωσε στους παριστάμενους ότι θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους της Περιφέρειας για να δοθεί η απαραίτητη προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα για να μην κινδυνεύσει ο οικισμός του Λουτρακίου και το σημαντικότερο αγρόκτημα του Λουτρακίου.  
Στην Όρμα , μετά την επέμβαση την προστασία των πρανών με ζαρζανέτια κοντά στην γέφυρα, χρειάζεται να σχεδιαστεί αρδευτικό έργο από το νερό του χειμάρρου. Ακόμη έγιναν παρατηρήσεις για κρίσιμες κατασκευαστικές λεπτομέρειες στο έργο προστασίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...