Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Π.Ο.Π.Σ.Μ. "Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα". Η εκδήλωση στη Σκύδρα


Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Σκύδρας, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα της ονομασίας της FYROM, εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
Στην εισαγωγή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Γιώργος Τάτσιος έκανε μια ιστορική αναδρομή στο θέμα της ονομασίας και τόνισε την θέση της ΠΟΠΣΜ, η οποία είναι, ότι θα πρέπει οι Έλληνες διαπραγματευτές να εμμείνουν στην απόφαση που πάρθηκε το 1992 και η οποία δεν δέχεται κανένα όνομα που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της.
Αναφέρθηκε στην περίεργη στάση κάποιων Αθηναϊκών ΜΜΕ, τα οποία θεωρούν δεδομένη την σύνθετη ονομασία περιέχοντας και τον όρο Μακεδονία.
Αιτιολόγησε γιατί ξεκίνησε όλη αυτή την εκστρατεία πληροφόρησης και συλλογής υπογραφών διαμαρτυρίας, λέγοντας ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι όντες κομμάτι του λαού, έχουν λόγο για τα τεκταινόμενα και αποτελούν γνήσιους εκφραστές των ανησυχιών του απλού πολίτη.
Τόνισε τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται από την άγνοια κάποιων αδαών, όσον αφορά το παραδοσιακό τραγούδι, τις εκτελέσεις του από τις ορχήστρες, την εμφάνιση κάποιων αμφιλεγόμενων πολιτιστικών-καρναβαλικών οργανώσεων  και τον σπουδαίο ρόλο που θα πρέπει να έχουν οι κατά τόπους μορφωτικοί σύλλογοι και εξέφρασε την ευχή να δραστηριοποιηθούν όλοι, ώστε να υπάρξει πληροφόρηση και να φωτιστούν όλα τα «γκρίζα» θέματα που προκαλούν παρεξηγήσεις.
Στιγμάτισε την απουσία όλων των βουλευτών του νομού, οι οποίοι παρόλο που κλήθηκαν να παραστούν, έλαμψαν δια της ηχηρής απουσίας τους.(Να τονίσουμε ότι στην εκδήλωση αν και δεν προσκλήθηκε, όπως ανέφερε ο ίδιος, παρευρέθη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης). Ανέφερε δε ότι η ΠΟΠΣΜ απέστειλε επιστολές σε όλους τους βουλευτές της Μακεδονίας και την προειδοποίηση  «μην μας πείτε μετά ότι δεν ξέρατε».
Εξήρε την στενή συνεργασία της ΠΟΠΣΜ με τις ανά τον κόσμο Παμμακεδονικές Ενώσεις και αναφέρθηκε διεξοδικά στις  μελλοντικές δράσεις της Ομοσπονδίας, που περιλαμβάνουν την συλλογή υπογραφών από τους πολίτες, ψηφίσματα από 59 δήμους της Μακεδονίας, διανομή φυλλαδίων πόρτα πόρτα από τους συλλόγους-μέλη και τέλος πρότεινε σε όσους μπορούν, να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου στο Λευκό Πύργο.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπου της Αντιπεριφέρειας Μαρίας Ζωγράφου, των Δημάρχων Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου, Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου και Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου(ο Δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γεωργίου εκπροσώπησε τον απόντα στην Αθήνα Δήμαρχο), οι οποίοι κινήθηκαν στο ίδιο κλίμα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ, εκφράζοντας την αγωνιστική τους συμπαράσταση στον κοινό αγώνα.
Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις-τοποθετήσεις-προτάσεις του κοινού, από τα πρόσωπα των οποίων διαφαίνονταν το πείσμα για συμμετοχή στον δίκαιο αγώνα της πατρίδας μας, ενώ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής η οργή προς τους πολιτικούς που δηλώνουν την «χαλαρή» τους θέση στο ξεπούλημα του ονόματος. 0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...