Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «Ευθύνη πλέον της σημερινής Κυβέρνησης η δρομολόγηση κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου»!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:
«Ευθύνη πλέον της σημερινής Κυβέρνησης η δρομολόγηση κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου»! 
Το θέμα της κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου, έργου εξαιρετικά σημαντικού πολλαπλής χρησιμότητας  για την οικονομία του Νομού μας, επανέφερε με ακόμη μια Ερώτηση στη Βουλή, ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο πρώην Υπουργός, υπογραμμίζει ότι η σημερινή Κυβέρνηση με τριετή θητεία στην εξουσία, δεν μπορεί πλέον να επικαλείται ως ¨άλλοθι¨ τις μικροπολιτικές μεθοδεύσεις προηγούμενων Κυβερνήσεων… Και ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό επίσημη ενημέρωση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα κατασκευής του Φράγματος.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Βουλευτή Πέλλας Γιώργου Καρασμάνη
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ:
«Τέλος στα ¨άλλοθι¨ Κυβέρνησης και Υπουργείου για το Φράγμα Αλμωπαίου»!
Βρισκόμαστε στο 2018 και εδώ και σχεδόν 12 χρόνια, εξακολουθεί να ¨σέρνεται¨ ως άλλο ¨γεφύρι της Άρτας¨ το έργο της κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου, δηλαδή ένα έργο τεράστιας σημασίας, όχι μόνον για τον Νομό μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Τον Ιούνιο του 2006, η τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που το είχε σχεδιάσει και το έβαλε σε τροχιά υλοποίησης, το ενέταξε στο 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ για την προμελέτη και, στη συνέχεια, τον Μάιο του 2009 στο 3ο ΚΠΣ για την κύρια μελέτη με προϋπολογισμό 3,4 εκατομμύρια ευρώ.
Δυστυχώς, οι διάδοχες Κυβερνήσεις, (προφανώς διότι το έργο είχε το… ¨κουσούρι¨ να έχει αποφασιστεί, σχεδιαστεί και προωθηθεί από τη Νέα Δημοκρατία), με σοβαρά λάθη και παραλείψεις, κομματικές σκοπιμότητες, άθλιες μεθοδεύσεις αλλά  ¨συνεπικουρούμενες¨ και από στενά, προσωπικά μικροπολιτικά συμφέροντα, ξεκίνησαν τον ¨χορό¨ των σκόπιμων καθυστερήσεων στην κατασκευή του φράγματος.
Αυτή η μεθοδευμένη ¨επιχείρηση¨ ακύρωσης του έργου, ανακόπηκε με την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας όταν επί υπουργίας του υπογράφοντος, το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2014, επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες  και η κατασκευή του φράγματος εντάχθηκε ως τρίτο έργο ανάμεσα στα δέκα που είχε προτείνει η τότε Κυβέρνηση στο ¨πακέτο Γιουνγκέρ¨, διασφαλίζοντας παράλληλα από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, και 436 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή αρδευτικών έργων.
ΕΠΕΙΔΗ, μια δωδεκαετία τώρα, καρκινοβατεί ένα έργο με πολλά και μεγάλα οφέλη για τη σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, για την αγροτική μας παραγωγή και για την προστασία του περιβάλλοντος…
ΕΠΕΙΔΗ, η σημερινή Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου έχουν ήδη συμπληρώσει τριετή και πλέον θητεία, συνεπώς, ούτε άγνοια μπορούν να επικαλούνται, ούτε άμοιροι ευθυνών μπορούν να είναι…
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:
1.    ΑΝ και ΠΟΤΕ προτίθεται να προκηρύξει το Μέτρο 4.3.1. για την αξιοποίηση των 436 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν διασφαλιστεί με το ΠΑΑ 2014-2020 για αρδευτικά έργα.
2.    Ποιος είναι ο σχεδιασμός και οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί ως προς τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν και σε ποια θέση έχει ενταχθεί η κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου (Καλής).
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...