Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Εξαπλατάνου


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Εξαπλατάνου, ένα σημείο αναφοράς για το χωριό που παρουσίαζε μια άσχημη εικόνα και το οποίο δεν ήταν προσπελάσιμο λόγω των σημαντικών φθορών που είχε υποστεί, είτε από τις ρίζες των δέντρων, είτε από τις καταστροφές στα πλακάκια, στα πεζοδρόμια και στο σιντριβάνι.
Συγκεκριμένα, οι εργασίες περιελάμβαναν καθαιρέσεις πλακοστρώσεων, αποξήλωση κρασπέδων, εκσκαφές για τη διαμόρφωση του εδάφους, επιχώματα από κοκκώδη υλικά, πλήρωση νησίδων με φυτική γη, κατασκευή βάσης με δομικό πλέγμα και σκυρόδεμα, καθώς και εργασίες κρασπεδώσεων, πεζοδρομήσεων και πλακοστρώσεων. Στο χώρο της πλατείας και σε ορισμένα σημεία του πεζοδρομίου, έγινε διαμόρφωση διάβασης-πρόσβασης ΑΜΕΑ, για την ασφαλή διέλευσή τους με ράμπες όπως προβλέπουν οι προδιαγραφές. Επίσης, έγιναν εργασίες επισκευής στον εξωτερικό χώρο του σιντριβανιού, καθώς είχαν αποκολληθεί πολλά πλακίδια τα οποία και αντικαταστάθηκαν.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.998,83 (με το ΦΠΑ) και η επίβλεψη έγινε από το Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας .Χρηματοδότηση του έργου ΣΑΤΑ 2016.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος τόνισε σε δήλωσή του την αναγκαιότητα υλοποίησης αυτού του έργου, καθώς πρόκειται για κεντρικότατο σημείο του Εξαπλατάνου και πλέον οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτόν τον χώρο, που μέχρι πριν λίγο καιρό παρουσίαζε μια άσχημη εικόνα και σίγουρα δεν μπορούσε να είναι χρηστικός και λειτουργικός.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...