Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Δήλωση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας


Δήλωση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας

Δυστυχώς οι εξελίξεις της διαπραγμάτευσης με τη γειτονική χώρα, για το θέμα της ονομασίας, ήταν οι χειρότερες δυνατές. Οι προσδοκίες και οι ελπίδες του Ελληνικού λαού και, ειδικότερα, των κατοίκων της Π.Ε. Πέλλας, της γενέτειρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διαψεύστηκαν, μέσα από την προώθηση μίας συμβιβαστικής λύσης που ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» και δεν διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα.

Η λύση που προωθείται από τον Πρωθυπουργό, δεν διασφαλίσει συνθήκες ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή, παραχωρώντας στη γείτονα χώρα αποκλειστικά προνόμια εκμετάλλευσης ονόματος, ιστορίας και πολιτισμού που δεν της ανήκουν. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιηθεί παράγωγο του πανάρχαιου ονόματος της Μακεδονίας για τη δημιουργία εθνικής και γλωσσικής ταυτότητας ενός σύγχρονου κράτους.   

Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί το λαϊκό αίσθημα και τον παλμό των ειρηνικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σ’ όλη τη χώρα, όλους αυτούς τους μήνες, διατρανώνοντας τους εθνικούς κινδύνους και την απαίτηση για μία δίκαιη λύση, χωρίς καμία αναφορά, στο πανάρχαιο όνομα της Μακεδονίας.  

Ελπίζω και εύχομαι, αυτήν την ύστατη ώρα, να υπάρξει υπευθυνότητα και ορθολογισμός. Η κρίση της ιστορίας και του Ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη.

 Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου
Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας  

1 σχόλια :

ΑΡΓΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΑΗΔΟΝΑ ΠΟΙΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΚΟΔΕΝΕΣ ΕΒΡΑΖΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΟΝΟ 1 ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ...... ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...