Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Επετειακή εκδήλωση-γιορτή για τον Μακεδονικό Αγώνα και τη συμμετοχή των Προμάχων στους αγώνες του Έθνους


Επετειακή εκδήλωση-γιορτή για τον Μακεδονικό Αγώνα και τη συμμετοχή των Προμάχων στους αγώνες του Έθνους, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων.
Στην γιορτή, την οποία επιμελήθηκαν ο Διευθυντής του σχολείου Χρήστος Γρηγοριάδης και το σύνολο των διδασκόντων, καλεσμένος ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ιωάννης Παπαλαζάρου, ο έχων πλήρη κατάρτιση και γνώση για το θέμα. Είναι πασίγνωστη εξάλλου η επική ομιλία του στο κέντρο νεότητας του χωριού, για την Ηρωική έπαλξη των εθνικών αγώνων.
Ο κύριος Παπαλαζάρου κατάφερε να καθηλώσει το δύσκολο ακροατήριο των μικρών παιδιών, χάρη στον πλούσιο και γλαφυρό του λόγο, κάνοντας με κατανοητό τρόπο ένα μακροσκελές αφιέρωμα στην ιστορία της Αλμωπίας, ξεκινώντας από την προϊστορία και φτάνοντας μέχρι την απελευθέρωση της Μακεδονίας και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. 
Φυσικά το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αφορούσε τους Προμάχους και την συμμετοχή του ιστορικού χωριού στους αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία.
Ο γλυκόλαλος λόγος του μαγνήτιζε τους μικρούς ακροατές και με έναν αριστοτεχνικό τρόπο, τους οδηγούσε από τους μυθολογικούς Τιτάνες (Άλμωπα-Τυφώνα-Εγκέλαδο), μέχρι το κάστρο της Χρυσής, από τους Μακεδόνες ηγεμόνες μέχρι τον πρόξενο Κορομηλά κι από τον καπετάν Γαρέφη, μέχρι τον παπα Νίκανδρο και τους Μπαχοβίτες και Γαρεφειώτες πολεμιστές του. Ένας καταιγισμός από εικόνες, στοιχεία, πειστήρια, ονόματα και ημερομηνίες, παρήλαυναν στην γιγαντοοθόνη της αίθουσας, κάνοντας την κατανόηση εύκολη και αποτυπώσιμη.
Το παρατεταμένο και ηχηρό χειροκρότημα στο τέλος, ήρθε να επιστεγάσει την μεγαλειώδη επιτυχία της ομιλίας, ενώ οι χοροί που ακολούθησαν, τους οποίους επιμελήθηκε η χοροδιδασκάλα του Μ.Χ.Σ. Προμάχων Πολυξένη Νάνου, έδωσε στην όλη εκδήλωση ένα υπέροχο εορταστικό χρώμα.
Εξαιρετική εκδήλωση και οι εμπνευστές της είναι άξιοι συγχαρητηρίων.
Απόδειξη τρανή ότι τα σχολεία των Προμάχων αποτελούν μια αέναη κυψέλη πολιτισμού και προόδου, εξοπλίζοντας με γνωσιακά βέλη την φαρέτρα των μαθητών, απαραίτητα «πολεμοφόδια» για τους αυριανούς πολίτες.





































































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...