Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Στιγμές από την πορεία των μαθητών των σχολείων της Έδεσσας για τη Μακεδονία


ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εμείς οι ευαισθητοποιημένοι μαθητές των Λυκείων και Γυμνασίων της Έδεσσας, αισθανόμαστε προσβεβλημένοι ιδιαίτερα, καθώς και εξοργισμένοι, όχι μόνο με αυτά που γίνονται σε σχέση με την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Μακεδονία, αλλά και με τη συστηματική προσπάθεια να μας προσάψουν κομματικές ταυτότητες και χαρακτηρισμούς. Πιστεύουμε ότι, είναι ανακόλουθη και αντιφατική αφενός μεν η αναγνώριση δικαιωμάτων στο θέμα της ψήφου στα 17, της επιλογής φύλου στα 15, της αναγνώρισης μαθητικών δικαιωμάτων συμμετοχής στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μέσω 15 μελών συμβουλίων και αφετέρου δε η καταδυνάστευση του μαθητικού μας προνομίου της διαμαρτυρίας, αλλά και της προοπτικής μας να ζήσουμε απερίσπαστοι και χωρίς κινδύνους ξένων επιβουλών στα πατρογονικά μας εδάφη, χωρίς επιδιώξεις φίμωσης και άτοπων προς το πρόσωπο των μαθητών χαρακτηρισμών. 
Με το σημερινό ψήφισμα μας καταγγέλλουμε ως ιδιαίτερα προβληματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών, που επιχειρεί να καταλύσει την Ιστορική, Γεωγραφική, Γλωσσολογική και Εθνολογική πραγματικότητα, αλλά και την θέληση του Ελληνικού λαού όπως έχει εκφραστεί όχι μόνο στα ανά την χώρα συλλαλητήρια και τις δημοκοπήσεις, αλλά και διότι :
1. Αναγνωρίζει την γείτονα χώρα με ονομασία που εμπεριέχει το όρο Μακεδονία.
2. Αναγνωρίζει την κατασκευασμένη του 1944-1945 γλώσσα του γειτονικού κράτους ως Μακεδονική 
3. Αναγνωρίζει κάποιο ανύπαρκτο Μακεδονικό έθνος 
4. Ενισχύει μελλοντικές διεκδικήσεις , όχι μόνον εδαφικές, αλλά και πολιτισμικές, οικονομικές και νομικές.
Καλούμε τους μαθητές όλων των σχολείων να διαμαρτυρηθούν για την προσπάθεια πλήρους αναγνώρισης μιας χώρας που υποκλέπτει μεθοδικά και οργανωμένα, την Ιστορία, τον Ελληνικό πολιτισμό, τις μεγάλες Ιστορικές μορφές της Μακεδονίας, με αποκλειστικό μεθοδευμένο στόχο , την απόκτηση δικαιωμάτων εις βάρος της Μακεδονίας μας, ενός αναπόσπαστου μέρους της Ελλάδας επί αιώνες.
Ας επισκεφτούμε τα μουσεία μας, στην Πέλλα, στην Βεργίνα, στο Δίον, στην Αμφίπολη, στην Αιανή, στην Θεσσαλονίκη καθώς και τους πολυάριθμους Μακεδονικούς τάφους της γης μας για να διαπιστώσουμε την αλήθεια. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνορεύει με κάποια "Μακεδονία" Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι Ελλάδα και είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ .
Ο Θουκυδίδης μας προειδοποιεί: «ἄν βραχύ τι ξυγχωρήσετε, (αν υποχωρήσετε σε κάτι μικρό) …καί ἄλλο τι μεῖζον εὐθύς ἐπιταχθήσεσθε (και κάτι άλλο αμέσως μετά θα σας διατάξουν) ὡς φόβω καί τοῦτο ὑπακούσαντες».










1 σχόλια :

ENA ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...