Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Συμμετοχή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά σε εκδηλώσεις τοπικών αρχών και φορέων



Συμμετοχή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά σε εκδηλώσεις τοπικών αρχών και φορέων

Σε δύο (2) εκδηλώσεις τοπικών φορέων και αρχών παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά σε Άψαλο και Γιαννιτσά, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αψάλου πραγματοποιήθηκε χορωδιακή συνάντηση βυζαντινής μουσικής, σε μία εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τον ομώνυμο Ιερό Ναό, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Στην εκδήλωση φιλοξενήθηκε η Σερραϊκή Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης» η οποία έψαλλε ύμνους υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννη Παπαχρόνη.

«Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή αγάπης που μας επιτρέπει να έρθουμε πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους συνανθρώπους μας... Να νιώσουμε βαθειά μέσα μας και να μοιραστούμε την αγάπη, που αποτελεί ίσως το πιο δυνατό συναίσθημα, την συγκολλητική ουσία που μας κρατάει δεμένους με τους συνανθρώπους μας, την κοινωνία και την ζωή. 

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και οργανωτές της σημερινής εκδήλωσης.

Προσκαλώντας την Σερραϊκή Βυζαντινή Χορωδία, δείχνετε με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες δυνατότητες που δημιούργησε ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Σηματοδοτείτε τη νέα περιφερειακή αντίληψη, της επικοινωνίας και της συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος, μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεργαζόμενοι, μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα και, επίσης, μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα στον τόπο μας...» ήταν ένα απόσπασμα του χαιρετισμού της κας Αηδονά στην εκδήλωση.

Έπειτα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας υποδειγματικών διδασκαλιών και ονοματοδοσία αυτής ως αίθουσα «Πιέρ Ηλιούδη». Σε μία έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα και παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσιάστηκε η επιγραφή του ονόματος της αίθουσας, η οποία αίθουσα κατασκευάστηκε με σύγχρονες προδιαγραφές και με όλα τα οπτικοακουστικά μέσα των νέων τεχνολογιών, με τη γενναία δωρεά της κας Κατερίνας Ηλιούδη σε μνήμη του υιού της, Πιέρ.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία της αίθουσας υποδειγματικών διδασκαλιών, αποτελεί μία καινοτόμα ιδέα και αξίζουν ειλικρινά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και δημιουργούς της.
Περισσότερα συγχαρητήρια πρέπει όλοι μας, η εκπαιδευτική κοινότητα και η τοπική κοινωνία της Πέλλας, όπως, επίσης, ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ να πούμε στην κα. Κατερίνα Ηλιούδη, για τη γενναία της κίνηση, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Η δημιουργία της αίθουσας υποδειγματικών διδασκαλιών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, δημιουργεί μία νέα προοπτική για κινητικότητα και καινοτόμες εκπαιδευτικές συνεργασίες με έλληνες και ξένους εκπαιδευτικούς και ερευνητές, με σημαντικά οφέλη για το δήμο, την Πέλλα και την Περιφέρεια.
Εύχομαι ο εκπαιδευτικός κόσμος να αξιοποιήσει στο έπακρο τη νέα υποδομή που δημιουργήθηκε στο Δήμο Πέλλας και να αποτελέσει το επίκεντρο και άλλων καινοτομικών εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων».

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της αίθουσας παραβρέθηκαν, εκτός από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ που πραγματοποίησε την τελετή εγκαινίων, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αθανάσιος Κικκινής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Βουλευτής Δάνης Τζαμτζής, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και πλήθος πολιτών.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...