Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Η διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις και τελεί υπό τον έλεγχο του ΥΠΑΑΤΤο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ν. Πέλλας ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πως η διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις και τελεί υπό τον έλεγχο του ΥΠΑΑΤ.
 Η εισαγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού από τρίτες χώρες ή η την απόκτησή του από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προϋποθέτει ενημέρωση της Υπηρεσίας μας και σε ορισμένες περιπτώσεις ειδική άδεια και κατάθεση των αντίστοιχων παραστατικών (φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αποστολής ή του Τιμολογίου, βεβαίωση μη γενετικά τροποποιημένων κλπ).
Παράλληλα το διακινούμενο πολλαπλασιαστικό υλικό θα πρέπει να φέρει την κατάλληλη σήμανση ή να συνοδεύεται από το έγγραφο προμηθευτή και οπωσδήποτε να συνοδεύεται από τα προβλεπόμενα έγγραφα που αφορούν τη φυτοϋγεία.
Οι έλεγχοι αυτοί έχουν ως στόχο να διαπιστωθεί η τήρηση των διατάξεων της νομοθεσίας για θέματα φυτοϋγείας, σήμανσης, διαδικασιών παραγωγής και εμπορίας, τήρηση Μητρώων κλπ.
Με δεδομένο τον μεγάλο κίνδυνο εισόδου στη χώρα μας επιβλαβών οργανισμών καραντίνας (πχ Xylella fastidiosa) ο έλεγχος του διακινούμενου φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού κρίνεται αναγκαίο να εντατικοποιηθεί και απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, αγροτών, φυτωριούχων, και άλλων επαγγελματιών.
Κατά συνέπεια για κάθε είσοδο στη χώρα μας φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού (σπόροι, δενδρύλλια, υποκείμενα, βολβοί, κόνδυλοι κα),  θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ, που για το Νομό Πέλλας είναι το ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΛΕΓΧΩΝ  Ν. Πέλλας, που εδρεύει στα Γιαννιτσά (Εγνατίας 103,   τηλ.: 2382021154 & 2382081428).
                                                                                                                                Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
                                                                                                                               του ΤΑΑΕ Ν ΠΕΛΛΑΣ

                                                                                                                              ΠΟΥΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...