Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Η Έδεσσα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


27 ΣΕΠ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Η Έδεσσα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπ μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο Τουρισμός είναι Προορισμός και τα οφέλη του πρέπει να φτάνουν σε όλους. Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη κάτι που έγινε φανερό με την πρόσφατη κατάρρευση ενός παγκόσμιου tour operator. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με θέμα Τουρισμός Εκπαίδευση & Θέσεις Απασχόλησης ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στους χώρους και του Μουσείου Νερού Έδεσσας και παρακολούθησαν 2 παρουσιάσεις-σεμινάρια. 
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, παρουσία της προέδρου της ΔΗΚΕΔΕ κ.Νατάσας Ιατρίδου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ.Αλέξη Πασχάλη, του Δντή του Δήμου κ.Σάκη Δήμτση. Την εκδήλωση με τους μαθητές και τους σπουδαστές με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συντόνισαν οι συνεργάτες του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας με τον υπεύθυνο Τουρισμού της Εδεσσας κ.Ευάγγελο Κυριακού. Στην ανοικτή πρόσκληση ανταποκρίθηκε και ο υπεύθυνος Τουρισμού Οχρίδας κ.Γκιόκο Αποστόλοσκι. Την εκδήλωση στήριξε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης με το καθηγητή Θανάση Δερμετζόπουλο και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος ενώ τοπικά ο πολυχώρος Καταρράκτες του Τάσου Σινιόσογλου διέθεσε χώρο για τα σεμινάρια στους μαθητές και τους σπουδαστές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως μέσα από τον χώρο του Τουρισμού μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες μέσα σε .. 24 ώρες αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες όπως του AirBnB. Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τους Δημήτρη Μωυσιάδη, Δημήτρη Γόντη, Χρήστο Τσαλιγόρη τους εθελοντές Κώστα Φίστα, της Εύας Νεδέλκου και του Κώστα Κοτζιάμπαση ενώ η υπεύθυνη του Κέντρου Πληροφόρησης Κατερίνα Δέλλιου παρά το πρόβλημα υγείας ήταν παρούσα στην ετήσια εκδήλωση του Κέντρου που οργανώνεται για 3η χρονιά (πρώτη φορά το 2017). Να σημειώσουμε ότι για την ημέρα του Τουρισμού η Edessa City Card διατέθηκε στους επισκέπτες της πόλης στο συμβολικό ποσό του 1€. 
Ο Τουρισμός είναι Προορισμός και η Έδεσσα έχει αναβαθμισμένα προγράμματα που συνδυάζουν εκπαίδευση και ψυχαγωγία παραμένοντας στην κορυφή των επιλογών του σχολικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα. Εξάλλου τα Ξενοδοχεία και η Εστίαση δεν είναι τα μόνα εργαλεία για την συνολική εμπειρία που θέλει ο ταξιδιώτης να έχει στον προορισμό. Τα Κέντρα Πληροφόρησης, οι δραστηριότητες, οι αγορές τοπικών προϊόντων, η πολιτιστική κληρονομιά και η τοπική ταυτότητα είναι αυτά που ελκύουν τους επισκέπτες. Όλα αυτά που παράγουν εμπειρίες και συναισθήματα. Με την ψηφιακή επανάσταση να έχει ξεκινήσει ο Τουρισμός θέλει από όλους μας συνεχή εκπαίδευση ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των προορισμών και όλων όσων δρουν επιχειρηματικά. Η πρόσφατη κατάρρευση ενός παγκόσμιου κολοσσού δείχνει ότι ζούμε σε μια εποχή αλλαγών όπου ο αυθεντικός, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά υπεύθυνος Τουρισμός μπορεί να αποτελεί σταθερό πυλώνα της βιώσιμης ανάπτυξης αρκεί να τον καταλάβουμε και να τον αγαπήσουμε ... σύμφωνα με τον ειδικό διαχείρισης προορισμών Ευάγγελο Κυριακού. Η ετήσια εκδήλωση στόχο είχε να εμφυσήσει στους μαθητές, σπουδαστές και συμμετέχοντες τις αξίες της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης καθώς και των δυνατοτήτων απασχόλησης που παράγονται για τις τοπικές κοινωνίες. 
Σημειώνουμε ότι η Έδεσσα & η ορεινή Πέλλα μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης συμμετέχει στην Έκθεση Θεματικού Τουρισμού στην Αθήνα 19-21 Οκτ όπως και στην έκθεση Philoxenia 2019 στην Θεσσαλονίκη μαζί με επιχειρηματίες και φορείς τουρισμού-πολιτισμού που θα εκφράσουν το ενδιαφέρον τους. 
Περισσότερες Πληροφορίες στο 2381020300.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...