Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Δήμου από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020



Ενημέρωση για τη λειτουργία του Δήμου από  Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020
Αγαπητοί συνδημότες,
Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας, της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2020, σχετικά με τα μέτρα του Δήμου Αλμωπίας για τη διακοπή της αλυσίδας διάδοσης του κορωνοϊού, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και να σας ενημερώσουμε επιπλέον για τα παρακάτω:
1.       Ο Δήμος Αλμωπίας, δηλαδή τα κτήρια των δημαρχείων Αριδαίας και Εξαπλατάνου, το Δημοτολόγιο, η Πολεοδομία, η ΔΗΚΕΑ, η ΔΕΥΑ και τα ΚΕΠ Αριδαίας, θα λειτουργούν με κλειστές τις πόρτες για το κοινό. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. Στην είσοδο των υπηρεσιών θα υπάρχει υπάλληλος που θα υποδέχεται τους πολίτες και θα ρυθμίζει τον τρόπο και χρόνο εξυπηρέτησής τους.
2.       Τα ΚΕΠ Εξαπλατάνου δε θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες και μέχρι νεωτέρας. Οι πολίτες της Ανατολικής Αλμωπίας, θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ Αριδαίας με τον τρόπο που προαναφέρθηκε.
3.       Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα λειτουργεί μόνο ως προς τη νοσηλεία των ωφελούμενων αρχικά και θα διερευνηθεί η περαιτέρω βοήθεια ως προς τους τομείς της φροντίδας και σίτισης.
4.       Πρωταρχικό μέλημα του Δήμου, κυρίως τις μέρες που ζούμε, είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών. Ενισχύεται  άμεσα η υπηρεσία, με επιπλέον υπαλλήλους και μηχανήματα. Όμως τίποτα δεν είναι εφικτό χωρίς τη συνεργασία όλων μας. Γι αυτό, σας παρακαλώ θερμά:
·         Αποφεύγετε όσο το δυνατόν, να πετάτε οργανικά απορρίμματα που αποτελούν ενδεχόμενη τροφή για αδέσποτα ζώα και τρωκτικά.
·         Δένετε καλά τη σακούλα των απορριμμάτων σας και τοποθετήστε την ΠΑΝΤΑ μέσα στον κάδο. Στη συνέχεια κλείστε το καπάκι.
5.       Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην πλύση και απολύμανση των κάδων και των γύρω σε αυτούς, χώρο.
6.       Θα δοθεί άμεσα σε λειτουργία, τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης με κοινωνικό λειτουργό, ανθρώπων που έχουν ανάγκη στήριξης.
7.       Οργανώνουμε δράσεις πολιτών εξ αποστάσεως, στηρίζοντας την ψυχολογία των Δημοτών μας.
8.       Επίσης, το Γραφείο Δημάρχου δε θα δέχεται το κοινό μέχρι νεωτέρας.
Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Κανένας δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνος του. Η συνεργασία και η υπακοή σε κανόνες και ρυθμιστικές ενέργειες είναι πράξη ευθύνης προς τους εαυτούς μας, τους οικείους μας και προς το σύνολο της κοινωνίας.
Ζητάμε τη βοήθεια και τη συνεργασία σας. Αποφύγετε να μετακινείστε σε δημόσιους χώρους και γενικά να βγαίνετε από το σπίτι σας χωρίς σοβαρό λόγο. Δεν είναι περίοδος αργίας, διακοπών ή ευκαιρίας να τακτοποιήσουμε γραφειοκρατικές υποθέσεις. Είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να μείνουμε σπίτια μας!
Φροντίζουμε τους εαυτούς μας και τους οικείους μας. Συμμορφωνόμαστε στους κανόνες. Μένουμε σπίτι! 

Χρήστος Μπάτσης
Δήμαρχος Αλμωπίας  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...