Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Υπογραφή Σύμβασης για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας



Έδεσσα, 14 Ιουλίου 2020

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Δημιουργούμε άριστες εκπαιδευτικές υποδομές για τους μαθητές της Πέλλας που είναι το μέλλον της χώρας μας»

Υπογραφή Σύμβασης για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας  

«Πράσινο φως», για την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, ενός ιστορικού διδακτηρίου στο κέντρο της πόλης.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη στρώση με σύγχρονα υλικά της αυλής, τη διαμόρφωση γηπέδου μπάσκετ και χώρου αθλητικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων, την ανύψωση της περίφραξης για τη βελτίωση της ασφάλειας, καθώς και την κατασκευή επιφανειακού αποχετευτικού δικτύου για τη συλλογή των όμβριων υδάτων και την αντιπλημμυρική προστασία των εγκαταστάσεων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Είναι ένα έργο το οποίο ζητούνταν επίμονα από την τοπική κοινωνία και για το οποίο καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την κατασκευή του. Αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί να εργάζονται σε άριστες συνθήκες, ώστε να μπορούν να εστιαστούν στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο το οποίο περιλαμβάνει την πνευματική, αλλά και ψυχική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αφορά στη δημιουργία κάποιων υπαίθριων παιδαγωγικών δραστηριοτήτων (σκάκι, κ.λπ.). Μας ενδιαφέρει η πολύπλευρη ανάπτυξη των μαθητών και η προσαρμογή των εκπαιδευτικών υποδομών σύμφωνα με παιδαγωγικούς στόχους του 21ου αιώνα, όπως η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, η κριτική σκέψη και η εξωστρέφεια που αποτελεί εξάλλου και βασική στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εύχομαι να είναι ένα έργο ποιοτικό, χρήσιμο και να δοθεί γρήγορα για χρήση στους μαθητές και στην τοπική κοινωνία».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...