Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας για τον καύσωνα



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ                                                                                    ΑΡΙΔΑΙΑ   20/07/2023

                                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας, κυρίως ευάλωτων και ηλικιωμένων πολιτών, προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας , ενόψει του επικείμενου κύματος υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να πλήξουν και την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, από Πέμπτη 20 Ιουλίου έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου. 

Κλιματιζόμενος χώρος

Οι πολίτες κατά τις ημέρες των πολύ υψηλών θερμοκρασιών μπορούν σε περίπτωση ανάγκης να επισκέπτονται τον κλιματιζόμενο χώρο του Ξενιτιδείου από τις  11.00 το πρωί έως τις 9.00  το βράδυ.  

Συστάσεις προς τους πολίτες

Ο Δήμος Αλμωπίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους πολίτες:

* Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

* Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο, γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

* Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

* Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.


                                                    Ο ΑΝΤ/ΡΧΟΣ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ     ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


                                                                                                                    ΓΙΑΝΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...