Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

EPXONTAI OI "PINK FLOYD"


Θα γκρεμίσει το "τείχος" στο Ο.Α.Κ.Α.




Η πολιτική και μάλιστα με την αριστερή της προσέγγιση στη μουσική. Αυτή ήταν η προσφορά του συγκροτήματος «Pink Floyd» στην καλλιτεχνική δημιουργία. Τριάντα χρόνια μετά, το έργο «THE WALL» παραμένει όσο ποτέ άλλοτε στην επικαιρότητα.


Η περιοδεία

Ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Τορόντο του Καναδά, έκανε σταθμούς σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις της Βορείου Αμερικής και τώρα βρίσκεται στην Ευρώπη!

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, το Σάββατο 9 και την Τρίτη 12, το θρυλικό… Τείχος θα χτιστεί στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α., για να γκρεμιστεί την ίδια ημέρα, κατά τη διάρκεια των συναυλιών, σε ένα θέαμα που τα διεθνή μέσα χαρακτήρισαν ως «επικών διαστάσεων».

Η παγκόσμια περιοδεία «The Wall Live», με την υπογραφή του Roger Waters στη δημιουργία και τον σχεδιασμό, γιορτάζει τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του πολύ-πλατινένιου album των Pink Floyd, και, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι και το «κύκνειο άσμα» του, μετά και από την περιοδεία του «The Dark Side of the Moon», που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2007 και 2008 και στην Ελλάδα έφερε η Big Star Promotion, στο TerraVibe Park.



Pink Floyd

Οι Pink Floyd δημιουργήθηκαν από τους φοιτητές Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright, και Syd Barrett το 1965 στο Λονδίνο.



Το πρώτο τους album «The Piper at the Gates of Dawn» κυκλοφόρησε το 1967 και το 1968 προσχώρησε στο συγκρότημα ο κιθαρίστας και τραγουδιστής David Gilmour.

Η αποχώρηση του Syd Barrett, λίγους μήνες μετά, κατέστησε τον Roger Waters ηγέτη της μπάντας και βασικό της στιχουργό.

Ταυτόχρονα, ο David Gilmour άρχισε να γράφει μουσική, να παίζει πρώτη κιθάρα και να μοιράζεται το τραγούδι με τον Waters.

Αυτή η σύνθεση των Pink Floyd θα κατακτούσε τον κόσμο και θα γνώριζε τεράστια εμπορική επιτυχία με τα album «The Dark Side of the Moon», «Wish You Were Here», «Animals» και το «The Wall».

Το συγκρότημα πούλησε πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους και άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε ο κόσμος τις ροκ συναυλίες, βάζοντας εντυπωσιακά εφέ και προσφέροντας φαντασμαγορικό και καλλιτεχνικό θέαμα. 

Ο Wright αποχώρησε το 1979 και ο Waters το 1985, ενώ οι Gilmour και Mason συνέχισαν μέχρι και το 1995. Παρά το ότι ο Waters προσπάθησε, καταφεύγοντας σε νομικά μέσα, να τους απαγορεύσει να παίζουν ως Pink Floyd, η διαφορά επιλύθηκε με ένα εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος επέτρεψε στους Gilmour και Mason να συνεχίσουν, ενώ παράλληλα αποδέσμευσε τον Waters από τις υποχρεώσεις του στο συγκρότημα. 

Ύστερα από σχεδόν δύο δεκαετίες πικρίας, η μπάντα επανενώθηκε το 2005 στη φιλανθρωπική συναυλία «Live 8». Ο Wright πέθανε το 2008. Τα εναπομείναντα μέλη Waters, Gilmour και Mason ενώθηκαν εκ νέου για το «The Wall», το οποίο παρουσιάστηκε στις 12 Μαΐου του 2011 στο O2 Arena του Λονδίνου.

Η ιστορία του «the Wall»

Ο Roger Waters εμπνεύστηκε την ιδέα του album τον Ιούλιο του 1978 και η ιστορία βασιζόταν σε έναν κεντρικό χαρακτήρα, τον Pink, ο οποίος ήταν αποκύημα των παιδικών αναμνήσεων του Waters.

Ο θάνατος του πατέρα του στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο άφησε ανεξίτηλα σημάδια στον Roger Waters και «γαλβάνισε» την μετέπειτα πορεία του στα στενά, αλλά και παραγωγικά, δρομάκια της Βρετανικής Αριστεράς.

Στο album ο Pink παγιδεύεται στα γρανάζια της μουσικής βιομηχανίας και μεταμορφώνεται σε έναν μεγαλομανή και υπερφίαλο ματαιόδοξο άνθρωπο.

Πολλοί λένε πως ο Waters «φωτογραφίζει» τον Syd Barrett, πρώην μέλος των Pink Floyd, που είχε αποχωρήσει λίγους μήνες πριν από το συγκρότημα.

Στο τέλος του album το κοινό παρακολουθεί τον Pink να γκρεμίζει το Τείχος και να κερδίζει ξανά την αθωότητα και την ανθρωπιά του.

Η πολιτική ατζέντα του Roger Waters για την περιοδεία «THE WALL LIVE»

Ο Βρετανός μουσικός, επηρεασμένος τόσο από τον θάνατο του πατέρα του στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και από το κίνημα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ της δεκαετίας του ’60, έγραψε το «THE WALL» με σαφή προσανατολισμό ενάντια στον πόλεμο.

«Η ιστορία του “THE WALL” αφορά έναν άνθρωπο που κυριεύεται από τον φόβο, ενώ ξυπνάνε και τα πιο άγρια ένστικτά του. Φοβόμαστε τους γύρω μας και χάνουμε την ανθρωπιά μας, κάνουμε πόλεμο!» δήλωνε ο Waters, την ώρα που ζητούσε από συγγενείς θυμάτων πολέμων να του στείλουν φωτογραφίες των αγαπημένων τους, για να τις προβάλει στις συναυλίες αυτής της περιοδείας.

«Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι ίσως υπάρχει κάτι στην ιστορία του "THE WALL", που αρχικά μιλάει για  ένα συγκεκριμένο τύπο… που θα μπορούσε να αποτελεί μια αλληγορία για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται τα έθνη ή οι διαφορετικές θρησκείες μεταξύ τους» δήλωσε ο Roger Waters στο Billboard.com.

«Με άλλα λόγια, θα μπορούσε αυτό το έργο να αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περιγράφει μια ευρύτερη, πιο διεθνή συνθήκη, από αυτό που κάναμε το 1980 (εννοεί τους Pink Floyd) ή έκανα εγώ το 1990 στο Βερολίνο; Άρχισα να το σκέφτομαι ολοένα και περισσότερο και, ξαφνικά, μου ήρθαν μερικές ακόμη ιδέες και τότε είπα: ''Αν κάναμε αυτό με αυτό το τραγούδι και αυτό με εκείνο το άλλο, τότε ίσως να το πετυχαίναμε''. Και κάπως έτσι άρχισα να σημειώνω μερικά πράγματα πάνω στο χαρτί και τελικά αποφάσισα να το κάνω…».



30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου

Το show «THE WALL» έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν μόνο 31 φορές, σε συγκεκριμένες πόλεις, στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη. Επίσης, θυμίζουμε ότι είχε ηχογραφηθεί και κυκλοφόρησε τελικά το 2000, με τον τίτλο «Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980-81».

Η περιοδεία του Roger Waters, «THE WALL LIVE», έχει ήδη συμπληρώσει 56 ημερομηνίες στη Βόρεια Αμερική, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το ευρωπαϊκό σκέλος, που ξεκίνησε τον Μάρτιο, με συνολικά 62 ημερομηνίες στο πρόγραμμα. Ο Waters έχει εκφράσει την επιθυμία να την επεκτείνει και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Νότιας Αμερικής.



To «The Wall Live» του Roger Waters είναι ένα θεατρικό έπος, όμοιο με τις παραστάσεις των Pink Floyd το 1980, αλλά και την all-star παρουσίαση του έργου από τον Waters, με αφορμή τον εορτασμό για την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τον Ιούλιο του 1990. Κεντρικό στοιχείο του show θα είναι ένας πραγματικός τοίχος – με περίπου 74 μέτρα πλάτος και σχεδόν 11 μέτρα ύψος – που θα κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του show, για να γκρεμιστεί λίγο πριν από το τέλος του! Στο show συμμετέχουν και ειδικά σχεδιασμένες από τον Gerald Scarfe κούκλες, που «εκφράζονται λεκτικά περισσότερο απ' ό,τι στην προηγούμενη εκδοχή του Wall», σύμφωνα με τον Waters, ενώ συμπληρώνεται από εκτεταμένα σε διάρκεια projections (προβολές) και άλλα ειδικά εφέ.

«Η μηχανική και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει πολύ, ιδιαίτερα οι τεχνικές projection» σημειώνει ο Waters. «Μπορούμε πλέον να προβάλουμε πολύ φωτεινές εικόνες σε όλο το πλάτος της αρένας, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε πριν».

Σε ό,τι αφορά στο μουσικό κομμάτι, ο Waters εξηγεί ότι αυτή η εκδοχή του «The Wall» βρίσκεται πιο κοντά στις παραστάσεις των Pink Floyd, απ' ό,τι το show που παρουσιάστηκε το 1990 στην πλατεία Potsdamer του Βερολίνου, που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τους ιδιαίτερους προσκεκλημένους της βραδιάς εκείνης. 

«Επειδή ακριβώς είναι τόσο οπτικό το show, πρέπει να παίζουμε πολύ με τους χρόνους» λέει ο Waters. «Προσωπικά δεν με ενοχλεί αυτό. Με χαρά θυσιάζω την ελευθερία των μουσικών που παίζουν κιθάρα και συνήθως κάνουν ό,τι θέλουν, στον βωμό της δημιουργίας ενός show που συγκινεί τους θεατές και που είναι και πολιτικό και πολλά ακόμη. Πρόκειται για θεατρικό έργο, κατά συνέπεια πρέπει να υπάρχει έλεγχος… Τα φώτα και το οπτικό περιεχόμενο πρέπει να είναι συγχρονισμένα με τη μουσική. Αυτό το σημείο δεν με ανησυχεί καθόλου».



Η ιδιαιτερότητα των εμφανίσεων στην Αθήνα


Στις αρχικές δηλώσεις του το 2010, ο Waters είχε πει ότι δεν είχε ακόμη αποφασίσει αν θα κινηματογραφούσε ή ηχογραφούσε το show, αλλά ότι θα ήταν μάλλον απίθανο να μην προέκυπτε σε κάποια φάση της περιοδείας. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται, και μάλιστα με τον πλέον τιμητικό τρόπο, για την Αθήνα και την Ελλάδα, αφού η παράσταση που έχει επιλεγεί για αυτό τον σκοπό δεν είναι άλλη από αυτήν στις 8 Ιουλίου, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α.!



Ο Roger Waters, σε συνέντευξη που παραχώρησε ειδικά για τα ελληνικά media, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σ' αυτήν την απόφαση:

1. Το εξαιρετικό venue, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της τεράστιας παραγωγής του THE WALL LIVE, αλλά και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας κινηματογράφησης που προορίζεται για κινηματογραφική διανομή και κυκλοφορία σε Blu-Ray.

2. Το ελληνικό κοινό, που τον εντυπωσίασε και τον κέρδισε με τον ενθουσιασμό του, όταν, πριν από λίγα χρόνια, βρέθηκε ξανά στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στο Terra Vibe Park, στο πλαίσιο της περιοδείας «The Dark Side Of The Moon».

Για τους παραπάνω λόγους, η ομάδα του Roger Waters και η παραγωγή της Big Star Touring ζητούν από όλα τα media να μεταφέρουν στο κοινό τις παρακάτω πληροφορίες / προϋποθέσεις, για την είσοδο των θεατών στον χώρο των συναυλιών, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η κινηματογράφηση ενός τεράστιου μουσικού γεγονότος.

Δεδομένης της σοβαρότητας αυτής της απαγόρευσης, όποιος φέρει μαζί του κάμερα ή κινητό δεν θα μπορεί να εισέλθει στον χώρο, ακόμη κι αν έχει αγοράσει ήδη εισιτήριο (στους όρους του οποίου θα αναγράφεται, άλλωστε, η παραπάνω προϋπόθεση / απαγόρευση).




Εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

PL1 (Άνω διάζωμα): 55 ευρώ
PL2 (Αρένα): 65 ευρώ
PL3 (Κάτω διάζωμα): 88 ευρώ
PL4 (V.I.P.): 145 ευρώ

Σημεία προπώλησης και ώρες λειτουργίας

Ticket House

Αθήνα:
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-3608366

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Τετάρτη: 10:30 – 18:30
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:30 – 21:00
Σάββατο: 10:30 – 16:00

Θεσσαλονίκη:
Ticket House, Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310-264880

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα με Παρασκευή: 10:30 – 14:00 & 17:30 – 20:30
Σάββατο: 10:30 – 15:00

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr
ΠΗΓΗ ZOUGLA.GR

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...